Disney a început un al doilea val de disponibilizări. Mii de angajați își vor pierde locurile de muncă

0
Publicat:

Walt Disney Co a început, la începutul acestei săptămâni, un al doilea val de disponibilizări, care implică mii de locuri de muncă, ca parte a planurilor sale de a elimina 7.000 de posturi și de a economisi 5,5 miliarde de dolari, au transmis surse din apropierea acestui dosar, relatează Reuters.

Disney va concedia până la 7.000 de angajaţi, Foto: Shutterstock
Disney va concedia până la 7.000 de angajaţi, Foto: Shutterstock

Compania va reduce astfel ,,câteva mii” de locuri de muncă până joi, aceasta fiind cea mai recentă rundă de concedieri ducând numărul total de locuri de muncă eliminate la 4.000, spun oficialii Disney.

Reducerile vor avea loc pe segmentele de afaceri ale companiei, inclusiv Disney Entertainment, ESPN şi Disney Parks, Experiences and Products, conform surselor Reuters, dar acestea nu se aşteaptă să afecteze lucrătorii din prima linie, angajaţi în parcuri şi staţiuni.

O notă internă consultată de Reuters spunea că notificările de concediere vor continua în următoarele zile.

,,Echipele de conducere au lucrat pentru a ne defini viitoarea organizaţie, iar cea mai mare prioritate a noastră a fost să facem acest lucru corect, mai degrabă decât să o facem rapid. Recunoaştem că a fost o perioadă de incertitudine şi vă mulţumim tuturor pentru înţelegere şi răbdare”, au scris co-preşedinţii Disney Entertainment, Alan Bergman şi Dana Walden, în memoriul adresat personalului.

Disney şi-a anunţat planul de concedieri în februarie, împreună cu o reorganizare care a readus luarea deciziilor directorilor săi de creaţie.

Scopul său este de a crea o abordare mai eficientă a afacerii sale. Industria divertismentului s-a regrupat de la adoptarea timpurie a streaming video, când companiile media consacrate au pierdut miliarde pe măsură ce au lansat servicii de streaming pentru a concura Netflix.

Companiile media au început să reducă cheltuielile atunci când Netflix a înregistrat prima pierdere de abonaţi într-un deceniu, la începutul anului 2022, iar Wall Street a început să acorde prioritate profitabilităţii faţă de creşterea abonaţilor.

Pe 27 martie, Disney a început să notifice angajaţii afectaţi de reducerea forţei de muncă şi a spus că va urma o a doua rundă, mai mare, în aprilie. O a treia rundă este anticipată înainte de începutul verii.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite