Dacia, cu ochii pe ceas: la fiecare cinci minute produce şapte şasiuri şi două cutii de viteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulie este luna cifrelor rotunde la Uzinele Dacia
Iulie este luna cifrelor rotunde la Uzinele Dacia

La începutul lunii iulie, Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia (UMCD) a marcat două cifre rotunde: producţia a 9 milioane de şasiuri în 13 ani şi a 2,5 milioane de cutii de viteze JH în 12 ani. Asta înseamnă o medie de şapte şasiuri şi două cutii de viteze la fiecare cinci minute.

„La Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia au ieşit de pe liniile de fabricaţie nouă milioane de şasiuri. Producţia de şasiuri a demarat în anul 2000 pentru modelele Super Nova şi Solenza. Începând din 2004, s-au adăugat progresiv în liniile de fabricaţie şasiuri  pentru  modelele din gama Dacia, dar şi pentru vehicule din gama Renault sau ale unor alţi constructori auto internaţionali. Dacia se plasează pe locul I la producţia de şasiuri în cadrul Grupului Renault la nivel internaţional“, se arată într-un comunicat al companiei.

80 de şasiuri pe oră

Potrivit calculelor „Adevărul“, 9 milioane de şasiuri în cei 13 ani de la începerea producţiei înseamnă:
- 692.307 şasiuri pe an;
- 57.692 pe lună;
- 1.923 pe zi;
- 80 pe oră, respectiv aproape şapte şasiuri la fiecare cinci minute.

24 de cutii de viteze pe oră

De cealaltă parte, tot în cadrul activităţii mecanice a Dacia, pe linia de asamblare a cutiilor de viteze a fost fabricată cutia de viteze JH cu numărul 2.500.000.
„Producţia cutiilor de viteze JH a demarat în anul 2001. Cutiile de viteze JH asamblate la UMCD sunt livrate către Uzina de Vehicule Dacia (unde echipează modelele Logan şi Sandero) şi uzinele Renault din Columbia, Rusia, Maroc, India, Iran, Africa de Sud. În cadrul UMCD este fabricată şi cutia de viteze TL  care echipează Dacia Duster şi diverse modele Renault şi Nissan“, se arată în comunicatul companiei.

La fel ca în cazul şasiurilor, potrivit calculelor „Adevărul“, 2,5 milioane de cutii de viteze în cei 12 ani de la lansarea produselor înseamnă:
- 208.333 de cutii de viteze pe an;
- 17.361 pe lună;
- 578 pe zi;
- 24 pe oră, respectiv două cutii de viteze la fiecare cinci minute.

Cea mai diversificată producţie din Grupul Renault

Întinsă pe o suprafaţă de 16 hectare, Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia (UMCD) este cea de-a doua mare uzină situată pe platforma industrială de la Mioveni şi prima uzină din cadrul Grupului Renault în lume din punctul de vedere al diversităţii proceselor.

Uzina are peste 3.600 de angajaţi, din care 27% sunt femei. În cele şapte departamente de fabricaţie ale Uzinei sunt produse piesele brute din aluminiu, se uzinează şi se asamblează motoarele şi cutiile de viteze, se montează punţile faţă şi spate, se presează şi se sudează osiile şi cadrele GMP (grup moto propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan asamblate la Mioveni şi în alte uzine din lume, a mai anunţat compania.
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite