Cum a investit banii și ce avere are românul care a câștigat un milion de lire la loterie în Irlanda

0
Publicat:

Viața băcăuanului Gabriel Căsăneanu s-a schimbat brusc în 1999, când era barman într-un club din Irlanda și a jucat o liră la loto, cu care a câștigat 1,1 milioane de lire irlandeze (aproximativ 1,4 milioane de euro).

Gabriel Căsăneanu are afaceri cu mașini și spălătorii auto FOTO Gabriel Căsăneanu
Gabriel Căsăneanu are afaceri cu mașini și spălătorii auto FOTO Gabriel Căsăneanu

A revenit acasă după patru ani, unde a înființat Compania Auto Moto Invest din Bacău, reprezentant al mărcii auto Skoda și a construit un showroom.

Din acest an va reprezenta în Bacău şi marca auto MG, produsă de chinezii de la Quantum Auto Max, care a fost lansată la finalul anului 2023 pe piaţa românească.

Mai mult, Gabriel Căsăneanu și-a extins afacerile și cu o reţea de spălătorii selfwash în Bacău (în curând deschide a patra spălătorie), care îi rotunjește veniturile. Potrivit ultimului bilanț, în 2022, cifra de afaceri a companiei lui Gabriel Căsăneanu, care are 38 de angajați, s-a ridicat la 33,5 milioane de lei iar profitul a depășit 1,1 milioane de lei.

Gabriel Căsăneanu și-a spus povestea de antreprenor care a investit în România la emisiunea ”ZF Investiţi în România!”, produs al Ziarului Financiar.

„Câştigul la loto a venit ca o surpriză în condiţiile în care eram la cumpărături şi mai aveam 2 lire în buzunar. Mi-am propus să îmi iau de o liră mandarine şi de restul am jucat la loterie“., a spus Gabriel Căsăneanu.

Faptul că un român a câştigat premiul cel mare la loteria lor i-a înfuriat pe irlandezi.

„A fost un moment neplăcut pentru că acolo a fost o reacţie foarte tură împotriva mea. Deja era un val negativ legat de imigranţii din Irlanda la vremea respectivă, aveau chiar un ministru de Justiţie care şi-a propus să elibereze ţara de imigranţi când a preluat mandatul. Şi au fost două zile de coşmar cu tot felul de demonstraţii, că sunt străin, că nu am ce căuta acolo, că eram refugiat, că eram nu mai ştiu cum. A fost o situaţie delicată“., a mai spus omul de afaceri băcăuan, în emisiunea ”ZF Investiţi în România!” .

Chiar dacă deținea o sumă considerabilă pentru acea vreme, proiectul pentru o întreagă hală s-a dovedit a fi unul destul de costisitor și, pe lângă banii câştigaţi la loterie, a avut nevoie şi de finanţare bancară. În primii ani, Auto Moto Invest a prins o perioadă de boom economic înaintea crizei financiare, astfel că la scurt timp după finalizarea investiţiei a avut nevoie şi de o a doua hală.

În primii ani, compania s-a dezvoltat exponențial, astfel că, în 2008 a vândut 650 de maşini într-un singur an iar în 2010, când criza era instalată, doar 60 de maşini.

În prezent, Compania Auto Moto Invest are trei hale și vinde aproximativ 400 de mașini noi pe an dar și alte sute second hand.

În 2016, Gabriel Căsăneanu, după o analiză amănunțită a pieței, a decis să-și deschidă prima spălătorie selfwash. S-a dovedit a fi o afacere profitabilă, astfel încât în primele luni din acest an își va inaugura a patra spălătorie.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite