Consumul de avocado a înregistrat o creştere uriaşă în pandemie. Preţul fructelor a explodat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
avocado

Potrivit Bloomberg, preţurile la avocado au înregistrat o creştere semnificativă, deoarece au fost diminuate livrările din Mexic, această ţară fiind cel mai mare exportator mondial al acestui fruct.

Un indice care analizează preţurile la avocado în Michoacan, cel mai mare furnizor de avocado din Mexic, a înregistrat o creştere de 81% în acest an. Preţul unei cutii de nouă kilograme de avocado este de 760 de pesos, 38 de dolari, cel mai ridicat nivel de după 1998, potrivit unor date oficiale. 

David Magana, analist la Rabobank International a declarat că „Disponibilitatea redusă şi presiunile inflaţioniste sunt principalii suspecţi”, potrivit Agerpres. 

Potrivit departamentului american al Agriculturii recolta de avocado ar urma să scadă cu 8% în anul 2021-2022. De asemenea, importatorii americani de avocado încă nu şi-au revenit după bariera temporară a livrărilor din statul mexican Michoacan, implementată luna trecută, ca urmare a admonestărilor emise la adresa inspectorilor americani. 

Mexicul este răspunzător pentru 80% din avocado-ul consumat în Statele Unite ale Americii. Întreprinderile resimt efectele preţurilor mari. Conform First Watch Restaurant Group, preţurile sale au crescut spre zona superioară a prognozelor sale. Cel mai mare comerciant american de avocado, Mission Produce Inc, a crescut preţurile cu 50%. 

Conform experţilor de la banca Rabobank Internaţional, consumul pe cap de locuitor de avocado în Statele Unite ale Americii s-a dublat din 2010 şi până în prezent, atingând pragul de aproximativ patru kilograme. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite