Constantin: Canalul Siret-Bărăgan va fi şi navigabil, rămâne un proiect prioritar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canalul Siret-Bărăgan rămâne un proiect prioritar pentru Guvern, urmând ca acesta să fie navigabil, iar pentru construcţia sa sunt elaborate deja studiile de fezabilitate, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

„Facem de mult timp o analiză privind construcţia canalului Siret-Bărăgan. Ministerul Agriculturii a elaborat deja studiile de fezabilitate. Aveam nevoie de un minister integrator, iar Ministerul Marilor Proiecte este astăzi un minister integrator. Aici trebuie să muncim împreună cu cei de la Ministerul Transporturilor, dorindu-se ca acest canal să fie navigabil, şi împreună cu cei de la Ministerul Mediului, pentru combaterea inundaţiilor“, a spus ministrul Agriculturii, potrivit Mediafax.

El speră ca proiectul integrat să fie finalizat cât mai repede, după care se se caute sumele necesare pentru a putea începe investiţia. „Deci, Canalul Siret-Bărăgan rămâne un proiect prioritar“, a mai spus Daniel Constantin.

Guvernul a înfiinţat la începutul acestui an Administraţia Canalului Siret-Bărăgan, care elaborează studiile şi documentaţiile tehnico-economice pentru proiectarea şi realizarea Canalului Siret-Bărăgan, un proiect aprobat în urmă cu 26 ani, oprit în lipsa fondurilor şi despre reluarea căruia se discută din 2002.

Proiectul pentru realizarea canalului Siret-Bărăgan a fost aprobat în 1988, dar a fost oprit în lipsa fondurilor după construirea a doar 6 kilometri dintr-un total de 190 kilometri prevăzuţi.

După 1990, au existat mai multe tentative de reluare a lucrărilor, din partea diferitelor guverne, dar fără să rezulte nimic concret.


Mai puteţi citi: 

[<a href="//storify.com/adinavlad/canalul-siret-b-r-gan" target="_blank">View the story "Canalul Siret-Bărăgan " on Storify</a>]

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite