Compania care a preluat operațiunile Blue Air va suspenda toate zborurile regulate

0
Publicat:

Începând cu 1 octombrie 2023, compania aeriană AirConnect din România va suspenda toate zborurile comerciale regulate până la finalul lunii martie 2024, anunță BoardingPass.ro.

avion Blue Air în zbor
Blue Air a încheiat cu Air Connect un parteneriat pentru zboruri interne și regionale

În toamna anului trecut, în plin scandal legat de anularea tuturor zborurilor de către Blue Air, compania aeriană anunța că a încheiat un parteneriat de tip codeshare cu Air Connect, atât pentru zboruri interne în România, dar și pentru cele regionale.

În 7 martie 2023, AirConnect anunța că ȋncepe operarea de zboruri regulate, atât interne din București, către orașe precum Baia Mare, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș, dar și externe, din București și Cluj, către Budapesta. Din luna iunie, vor fi operate noi rute, estivale, ȋn țară și ȋn străinătate. 

,,Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din Sud-Estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas ȋn această direcție. Ne bucurăm să putem oferi românilor o conexiune la prețuri avantajoase, sigură, rapidă și confortabilă ȋntre Capitală și unele dintre cele mai mari orașe ale țării. Lucrăm activ la diversificarea rutelor. Peste trei luni vom opera noi zboruri, special pentru sezonul estival. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde atât lista destinațiilor interne, cât și a celor externe”, a declarat Tudor Constantinescu, Directorul General AirConnect. 

Rutele operate de AirConnect din 27 martie sunt:

  • București – Sibiu, 5 frecvențe săptămânale
  • București – Suceava, 5 frecvențe săptămânale 
  • București – Baia Mare, 2 frecvențe săptămânale 
  • București – Târgu Mureș, 4 frecvențe săptămânale
  • București – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale 
  • Cluj Napoca – Budapesta, 2 frecvențe săptămânale 

Zborurile estivale, operate din iunie, vor fi ȋntre București și Dubrovnik și ȋntre Constanța și Cluj, Oradea, Suceava, Timișoara. 

Flota AirConnect include două aeronave ATR 72-600, cu o configurație de 68 de locuri. Acestea au o cabină îmbunătățită, pentru confortul sporit al pasagerilor. Ȋn același timp, sunt cele mai eficiente aeronave regionale, din punct de vedere al consumului de combustibil – cu 40% mai puține emisii de CO2 per călătorie.

De-a lungul ultimelor luni, compania aeriană românească a renunțat treptat și la rutele dintre București și Sibiu și Târgu Mureș, iar acum a decisă să suspende și ultimele trei rute regulate operate. 

Reprezentanții AirConnect au confirmat pentru BoardingPass că până la debutul sezonului de vară 2024 vor aduce în flotă alte două avioane de tip ATR 72-600 și vor relua zborurile regulate în România.

Rutele pe care compania aeriană românească le va opera începând cu sezonul de vară 2024, care debutează la finele lunii martie 2024, vor fi stabilite și anunțate de AirConnect în perioada următoare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite