Șeful Petrobras din Brazilia a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesorul său interimar este de așteptat să fie João Enrique Rittershaussen, director de explorare și producție.

Petrobras, Brazuilia. Foto: Shutterstock
Petrobras, Brazuilia. Foto: Shutterstock

Caio Mario Paesa de Andrade, președintele companiei naționale de petrol și gaze din Brazilia, Petrobras, și-a dat demisia, a informat marți CNN Brasil.

Potrivit acestuia, miercuri este programată o ședință a consiliului de administrație al companiei, la care, printre altele, se va discuta și problema plății acestuia și acordării unor sporuri pentru muncă în 2022. 

Succesorul său interimar este de așteptat să fie João Enrique Rittershaussen, director de explorare și producție.

Anterior, noul președinte al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, și-a anunțat intenția de a numi în fruntea Petrobras pe senatorul Jean-Paul Prates, care, la rândul său, consideră greșit să adere la politica actuală de prețuri a companiei, care determină costul combustibilului în țară în raport cu cotațiile mondiale. În opinia sa, deciziile în această parte ar trebui luate nu de conducerea companiei, ci de guvernul țării. În plus, Lula da Silva a anunțat cu o zi înainte că renunță la intenția de a privatiza Petrobras, așa cum a propus administrația predecesorului său conservator, Jair Bolsonaro.

Totodată, clarifică canalul TV, numirea lui Prates ca membru al consiliului de administrație și apoi șef al Petrobras s-ar putea confrunta cu rezistență din partea actualei componențe a conducerii companiei, care, odată cu plecarea lui Andradi, va fi formată pe jumătate din acoliți ai lui Bolsonaro, adversarul ideologic al lui Lula da Silva.

Andrade însuși își părăsește postul în legătură cu transferul în Cabinetul statului Sao Paulo, al cărui noul guvernator este fostul ministru al infrastructurii al guvernului Bolsonaro, Tarcisio Goses de Freitas. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite