CNN: Emiratele Arabe Unite spun că investițiile în industria petrolului ar trebui să fie de până la 400 de miliarde de dolari anual

0
Publicat:

Ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite, Suheil al-Mazroui, consideră că este necesar să se investească între 300 și 400 de miliarde de dolari anual în industria petrolului.

Sonde de petrol. Foto: Shutterstock
Sonde de petrol. Foto: Shutterstock

Consumul zilnic de petrol în întreaga lume depășește 100 de milioane de barili pe zi. Scăderea [în producție] pe care o înregistrăm este între 5 și 8%. Pierdem între 5 și 8 milioane [bpd] în fiecare an. Investiția necesară pentru a menține totul așa cum este, nu pentru a promova creșterea, este de la 300 la 400 de miliarde de dolari anual”, a spus el într-un interviu acordat canalului de televiziune american CNN .

Anterior, secretarul general al OPEC, Haytham al-Ghais, a declarat că industria petrolieră va avea nevoie de investiții de peste 12 trilioane de dolari până în 2045 pentru a satisface cererea în creștere de petrol. El a mai menționat că toate țările organizației s-au angajat să investească pe termen lung în capacități petroliere pentru a asigura securitatea energetică în lume.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite