Ciolacu: Salutăm acțiunile BERD în România și sprijinul acordat sectorului privat

0
Publicat:

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut joi o întrevedere cu o delegație BERD condusă de președintele băncii, Odile Renaud-Basso.

Premierul Marcel Ciolacu la Summitul Inițiativa celor trei mări
Premierul Marcel Ciolacu la Summitul Inițiativa celor trei mări

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) condusă de președintele băncii, doamna Odile Renaud-Basso, prilej cu care șeful Executivului român a evidențiat rolul esențial al BERD pentru proiectele de dezvoltare a României.

”Salutăm acțiunile BERD în România și sprijinul acordat sectorului privat atât prin finanțări, cât și prin asistența tehnică pusă la dispoziție. BERD are un rol foarte important în finanțarea investițiilor la nivel local, unde a susținut proiecte de infrastructură municipală și de consolidare a capacității administrative”, a declarat șeful Executivului.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța asistenței financiare și tehnice a BERD pentru reziliența și dezvoltarea nivelului de trai în comunitățile locale.

Premierul Marcel Ciolacu a evidențiat, de asemenea, importanța cooperării cu BERD inclusiv în eforturile României de a sprijini Ucraina. În acest context, oficialul BERD a mulțumit României pentru susținerea manifestată față de Ucraina.

Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu delegația BERD a avut loc în marja Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări (I3M), organizat de Guvernul României, eveniment consecutiv summit-ului acestui format de cooperare regională, ambele găzduite anul acesta pentru a doua oară la București.

Miercuri, ăremierul României a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația companiei Nuscale Power, condusă de John Hopkins, CEO NuScale, în contextul organizării la București a Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) și a Forumului de Afaceri I3M.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Executivul susține implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni prin dezvoltarea cadrului de reglementare care să urgenteze implementarea acestei tehnologii în țara noastră.

„Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piața energetică. Creșterea capacității de producere a energiei în România, inclusiv prin susținerea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, va face mai accesibilă energia pentru români și pentru economia românească”, a afirmat premierul României, potrivit sursei citate.

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite