Cine e principalul competitor al Tesla. Elon Musk: „Lucrează cel mai inteligent“

0
Publicat:

Elon Musk susţine că un producător de automobile chinez este probabil cel mai apropiat concurent al Tesla, relatează CNBC.

Cel mai mare competitor al Tesla se află în China, Foto: Profimedia
Cel mai mare competitor al Tesla se află în China, Foto: Profimedia

Tesla are o serie de competitori în China în spațiul vehiculelor electrice, inclusiv o mulțime de start-up-uri precum Nio, Xpeng și Li Auto. Totuşi, cel mai mare rival al Tesla, în China, în acest moment, este producătorul auto BYD, susținut de Warren Buffett.

Anul trecut, BYD a vândut 911.140 de vehicule electrice cu baterie la nivel global și un total de 1,8 milioane de vehicule, când a luat în considerare hibrizii plug-in. Spre comparaţie, Tesla a livrat 1,31 milioane de mașini în total în 2022, informează CNBC.

Miercurea trecută, Musk a răspuns la o întrebare despre peisajul competitiv pentru mașinile electrice la apelul Tesla privind veniturile, spunând că firma este „concentrată pe viitor și, ei bine, va fi grozav”.

Avem mult respect pentru companiile auto din China. Sunt cei mai competitivi din lume... muncesc cel mai mult și lucrează cel mai inteligent... deci mult respect pentru companiile auto din China cu care concurăm”, a spus Musk la apelul Tesla de miercuri.

Și așa, dacă ar fi să ghicesc... probabil că o companie din China este posibil să fie pe locul doi după Tesla”, a spus Musk.

Modelul 3 de la Tesla a fost al cincilea cel mai bine vândut vehicul cu energie nouă în China în 2022, potrivit Asociației Chinei pentru Autoturisme. Mașinile fabricate de BYD și SAIC-GM-Wuling s-au vândut mai mult decât modelul Tesla 3 în 2022. Modelul Y de la Tesla a fost al doilea cel mai bine vândut vehicul utilitar sport electric din China, tot după un model de la BYD.

Producătorul auto Musk s-a confruntat cu o serie de provocări în China anul trecut, inclusiv întreruperi de producție la fabrica sa din Shanghai, din cauza politicilor stricte ale țării privind Covid și a penuriei de componente.

Tesla a redus, de asemenea, prețurile mașinilor sale în China în 2022, pe fondul unui mediu macroeconomic dur și al reducerii cererii consumatorilor.

Nu sunt doar producătorii de automobile chinezi care concurează cu Tesla. Giganții de mașini tradiționale din SUA și Europa vor, de asemenea, o felie din plăcinta cu vehiculele electrice.

Herbert Diess, fostul CEO al producătorului auto german Volkswagen, a declarat pentru CNBC în mai că firma sa poate depăși Tesla pentru a deveni cel mai mare vânzător de vehicule electrice din lume până în 2025.

Tesla şi-a majorat semnificativ profitul în 2022

Tesla a câştigat în 2022 mai mult decât a făcut-o vreodată într-un an fiscal, în pofida inflaţiei ridicate, a temerilor privind economia şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmitea în urmă cu câteva zile DPA.

Producătorul de vehicule electrice condus de Elon Musk şi-a majorat profitul cu 128% anul trecut, la 12,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 51%, la 81,5 miliarde de dolari. De asemenea, Tesla a anunţat că vrea să-şi extindă producţia în 2023 ,,cât mai rapid posibil" şi continuă să aibă ca obiectiv o creştere anuală de 50%.

În trimestrul patru din 2022, profitul net al Tesla a urcat cu 59%, la 3,7 miliarde de dolari, de asemenea un nivel record. Veniturile au crescut cu 37%, la 24,3 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor.

În pofida rezultatelor financiare foarte bune, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 65% în 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite