Tesla şi-a majorat semnificativ profitul în 2022 şi anunţă că vrea să-şi extindă producţia în 2023

0
Publicat:

Tesla a câştigat în 2022 mai mult decât a făcut-o vreodată într-un an fiscal, în pofida inflaţiei ridicate, a temerilor privind economia şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, transmite DPA.

Tesla şi-a majorat profiturile în 2022, Foto: profimedia
Tesla şi-a majorat profiturile în 2022, Foto: profimedia

Potrivit sursei citate, producătorul de vehicule electrice condus de Elon Musk şi-a majorat profitul cu 128% anul trecut, la 12,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile au urcat cu 51%, la 81,5 miliarde de dolari.

De asemenea, Tesla a anunţat că vrea să-şi extindă producţia în 2023 ,,cât mai rapid posibil" şi continuă să aibă ca obiectiv o creştere anuală de 50%, informează Agerpres.

Recent, investitorii şi-au exprimat îngrijorarea după reducerile de preţuri anunţate de companie, în contextul concurenţei ridicate de pe piaţa vehiculelor electrice.

În trimestrul patru din 2022, profitul net al Tesla a urcat cu 59%, la 3,7 miliarde de dolari, de asemenea un nivel record. Veniturile au crescut cu 37%, la 24,3 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor.

În pofida rezultatelor financiare foarte bune, preţul acţiunilor Tesla a scăzut cu aproximativ 65% în 2022. Vânzarea de acţiuni Tesla de către Elon Musk pentru a finanţa controversata preluare a Twitter, pentru 44 miliarde de dolari, au fost percepute negativ de investitori.

Reducere cu până la 20% la prețurile mașinilor

În urmă cu puţin timp, Reuters anunţa că Tesla a redus prețurile la vehiculele sale electrice la nivel global cu până la 20%, extinzând un efort agresiv de reduceri.

Musk a recunoscut anul trecut că prețurile au devenit „îngrozitor de ridicate” și ar putea afecta cererea. Astfel, Tesla a scăzut prețurile în Statele Unite, Europa, Orientul Mijlociu și Africa, în urma unei serii de reduceri în Asia, ceea ce analiștii au văzut ca o șansă clară pentru ambii rivali mai mici, care au pierdut numerar, și pentru producătorii de automobile tradiționali care au intensificat în mod agresiv electricitatea.

Scăderile de preț în SUA pentru cele mai vândute produse Tesla, sedanul Model 3 și SUV-ul crossover Model Y, au fost între 6% și 20%, au arătat calculele Reuters, modelul Y de bază costând acum 52.990 de dolari, de la 65.990 de dolari.

De asemenea, Tesla a redus prețurile pentru SUV-ul său crossover de lux Model X și sedanul Model S în Statele Unite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite