Chocolate Saga, cel mai mare târg de ciocolată din România, își deschide vineri porțile

0
Publicat:

Cel mai mare târg de ciocolată din România își deschide porțile vineri 17 noiembrie, reunind 50 de expozanți și maeștri ciocolatieri până în seara zilei de 19 noiembrie.

Tabletă de cicolată care înfățoșează căsuțe pline de zăpadă și praf de aur
Tabletă de ciocolată cu praf de aur

Cele 3 zile de târg vor fi animate de 16 demonstrații live susținute de cei mai talentați maeștri ciocolatieri români și 4 ateliere pentru public, în care se poate picta pe ciocolată, vizitatorii putând afla cum se fac pralinele și modelajele pentru turtă dulce.

“Natural și sănătos ” – noua vedetă în piața de ciocolată

Tot mai mulți ciocolatieri aleg să își extindă colecțiile cu linii de ciocolată și praline fără zahăr, păstrând bucuria unui desert delicios. Unii dintre cei mai vechi maeștri specializați pe deliciile vegane și fără zahăr sunt Carmela Dragomir, deținatoarea cofetariilor Delice& Dulcelle și chef Ștefan Niță. Prima va prezenta la târg primele praline raw, precum și o colecție unică pentru sărbători- de la globuri umplute cu creme delicioase si naturale până la tablete artizanale, iar brandul RA.I by Stefan Nita lansează o colecție de deserturi 100% vegana, fără zahăr, gluten sau lactoză.

Deserturi premiate

Peste 50% dintre producătorii români de ciocolată prezenți la Chocolate Saga au cel puțin un premiu național sau internațional câștigat.

Carmela Dragomir, Marinel Bejan și Alexandru Stefan sunt doar 3 exemple de români premiați la nivel internațional pentru creațiile lor inedite și pline de pasiune.

Sweeteria aduce la această ediție Chocolate Saga "pralina perlă", premiată în cadrul Black Sea Fish Festival - o pralină din ciocolată albă fara zahar, cu ganache de lămâie și spirulină cruncky, realizată în colaborare cu ciocolatier Vlad Niculescu. Mai mult decat atât, Vlad Niculescu va susține o demonstrație live de praline fără zahăr în deschiderea evenimentului, iar Carmela Dragomir, detinatoarea premiului celei mai bune praline din lume, va arăta publicului cum se creează o pralină vegană.

Punctul 0 pentru luna cadourilor

Spiritul Crăciunului vine la Chocolate Saga prin arome inedite de scorțișoară si portocală, îmbinate perfect cu aroma ciocolate, prin colecții de praline create special pentru Sărbătorile de Iarnă- Vlad Niculescu îmbină perfect arta unui gust desăvârșit cu bucuria unui înveliș vesel și inedit.

Pentru prima oară în România, colecțiile de sărbători au nu doar forme spectaculoase, ci și umpluturi specifice. Artizanii români s-au întrecut sa creeze cele mai gustoase si sănătoase dulciuri de oferit copiilor în ghetuțe.

Ceramica de Crăciun asortată cu ciocolata de la Ema Ceramics Art va desăvârși expoziția.

Cosmetice pe bază de cacao

Théobroma Secret Cacao este o marcă de produse cosmetice care își extrage eficacitatea din proprietățile extraordinare ale fructului de cacao organic. Combinând cunoașterea profundă a acestui ingredient magic cu un angajament de neclintit pentru calitate, Théobroma Secret Cacao redefinește frumusețea naturală, îngrijirea pielii și luxul, într-un mod pur și autentic. Toate produsele Théobroma sunt vegane, netestate pe animale și compuse din până la 99% ingrediente naturale, garantând astfel un nivel superior de calitate și respect pentru natură.

Tablete de ciocolată din aur

Galeriile Voicu, scoala de bijuterie din București, prin brandurile IUKA si JKULT, va aduce o colecție de bijuterii de lux, realizate special pentru Chocolate Saga. Cercei și medalioane din aur in forma de tableta de ciocolata vor completa tabloul senzorial al evenimentului de ciocolată.

Demonstratii și ateliere

● Vera Maxim (Poem Chocolat), Rodica Bunea (Academia de Arta Dulce) si Marinel Bejan (Cofetaria Damarin) își vor arăta măiestria prin 3 demonstrații spectaculoase de creatie de statui din ciocolata.

● Carmela Dragomir (D U L C E L L E), Aura Tobescu (Chocolatist) și Vlad Niculescu (Boem Atelier & Sweeteria) vor încânta publicul prin arta creării pralinelor speciale, vegane sau fara zahar.

● Bianca Catană (Five Graces), Andreea Budulan (Chocolate Delice) și Alexandru Ștefan (Cofetaria Alex) vor aduce spiritul sărbătorilor prin creații live de decorațiuni de Crăciun din ciocolată și a gustărilor specifice celei mai frumoase perioade din an.

● Chef Stefan Nita ne va surprinde pe toti printr-o demonstrație inedită și colectivă, a cărei temă nu va fi dezvăluită până duminică.

● Nu in ultimul rand, Cristian Gae (Belcolade Puratos România) ne va arata cum alunele, migdalele, fisticul vor fi îmbrăcate în ciocolată, arome și texturi în drajeuri minunate.

Ediția de Crăciun a celui mai mare festival de ciocolată din România are loc în perioada 17 - 19 noiembrie la Ghica House din București 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite