Centura Bucureşti: Lucrările la Pasajul Domneşti sunt în plină desfăşurare. Ar putea fi deschis circulaţiei după cel de la Mogoşoaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări la Pasajul Domneşti, foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Lucrări la Pasajul Domneşti, foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu a postat, marţi, noi imagini de pe şantierul Pasajului Domneşti, anunţând că a fost finalizat procesul de montare a grinzilor principale, a celor secundare şi a elementelor intermediare la rampa de urcare dinspre Domneşti, cât şi la cea de coborâre spre Domneşti.

„S-a finalizat montarea grinzilor principale, a celor secundare şi a elementelor intermediare la rampa de urcare dinspre Domneşti, cât şi la cea de coborâre spre Domneşti. S-au turnat primele două straturi de asfalt pe noua poziţie a Centurii Capitalei, spre Bragadiru, s-au finalizat terasamentele pe noua poziţie a Centurii spre Chiajna şi s-a aşternut balastul stabilizat”, a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în zilele urmatoare va fi turnat şi asfaltul, în aşa fel încât, până la sfarşitul săptămânii viitoare, să se devieze traficul pe noul amplasament al Centurii Capitalei.

De asemenea, a început montarea elementelor prefabricate aferente zidurilor de sprijin ale rampei de coborâre spre Bragadiru, elemente produse la Măgurele, Ilfov. 

„Echipele de sudori continuă sudarea tablierului metalic montat deja, ori de câte ori timpul permite, având în vedere că această operaţiune nu se poate executa pe ploaie”, a mai scris Irinel Ionel Scrioşteanu.

Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.

Săptămâna trecută, secretarul de Stat a transmis că Pasajul Mogoşoaia este în noul grafic asumat de constructor şi se va finaliza înainte de termenul prevăzut în contract, adică anul acesta, la 1 octombrie.

Compania de Drumuri investeşte circa 440 de milioane de lei în realizarea a patru pasaje acolo unde Centura Capitalei întâlneşte importante drumuri locale. Astfel, cu o lungime de 800 de metri, pasajul de la Mogoşoaia va muta actuala Şosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecţia cu DN1A. 

Alte trei pasaje sunt în lucru pe centura de sud: la Domneşti şi la intersecţiile cu Şoselele Berceni şi Olteniţa. Toate trei au forma unor sensuri giratorii suspendate astfel încât să poată fi ocolită şi linia de cale ferată lipită de actuala centură. Toate au termen de finalizare 2022.

Citeşte şi:  Pasajul Mogoşoaia va fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract. Cum arată lucrările acum

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite