Pasajul Mogoşoaia va fi finalizat înainte de termenul prevăzut în contract. Cum arată lucrările acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu
Foto: Facebook Irinel Ionel Scriosteanu

Pasajul Mogoşoaia este în noul grafic asumat de constructor şi se va finaliza înainte de termenul prevăzut în contract, adică anul acesta, la 1 octombrie, a anunţat, miercuri, secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.

Potrivit acestuia, rampa spre Otopeni a ajuns la cota finală şi s-a pus şi ultimul strat de balast. S-a început armarea, cofrarea şi turnarea tălpii coronamentului rampei, precum şi montarea lisei de coronament, a transmis oficialul.

„La rampa dinspre Chitila continuă realizarea zidurilor de sprijin, în sistem maccaferri, precum şi aşternerea şi compactarea straturilor de balast. Continuă armarea plăcii de supra - betonare peste grinzile pasajului. Se armează şi urmează să se toarne ultima antretoază.”, a explicat Scrioşteanu, pe pagina sa de Facebook.

Reprezentantul Ministerului Transporturilor a precizat că, până în prezent s-au armat şi cofrat patru antretoaze. 

„Antretoazele sunt grinzile transversale care leagă grinzile principale ale unui pod.”, a menţionat Ionel Scrioşteanu, adăugând că va continua realizarea canalizării pluviale şi a iluminatului public. 

Compania de Drumuri investeşte circa 440 de milioane de lei în realizarea a patru pasaje acolo unde Centura Capitalei întâlneşte importante drumuri locale. Astfel, cu o lungime de 800 de metri, pasajul de la Mogoşoaia va muta actuala Şosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecţia cu DN1A. 

Alte trei pasaje sunt în lucru pe centura de sud: la Domneşti şi la intersecţiile cu Şoselele Berceni şi Olteniţa. Toate trei au forma unor sensuri giratorii suspendate astfel încât să poată fi ocolită şi linia de cale ferată lipită de actuala centură. Toate au termen de finalizare 2022.

Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoşoaia

Lungime: 800 m

Cost: 6,8 mil. Euro

Constructor: Strabag SRL

Contract semnat în: octombrie 2018 (licitaţia lansată din iunie 2017)

Termen de finalizare: 24 de luni (de la începerea construcţiei)

   

Termen de finalizare: aprilie 2022

Finalizare dorită de Min. Transporturilor: Q4 2021

Contractul a fost semnat cu firma STRABAG în 23.10.2018 pe suma de 32 milioane RON (prevede 6 luni de proiectare şi 2 ani de execuţie), lucrările au început abia în aprilie 2020. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite