Cea mai veche platformă industrială din România, cumpărată de Auchan. Ce planuri are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mociur

Grupul francez Auchan, Ceetrus (ex-Immochan), a încheiat cu statul român contractul privind vânzarea celei mai vechi platforme industriale din România.

Vânzarea fostei platforme industriale Mociur a UCM Reşiţa, în suprafaţă de 20 de hectare, s-a făcut la 28 ianuarie în cadrul unei licitaţii organizate la Bucureşti de Consorţiul de Administratori Judiciari, licitaţie adjudecată de filiala imobiliară a firmei Auchan, scrie caon.ro

CEETRUS România a fost singurul ofertant, singurul care a cumpărat caietul de sarcini şi a depus garanţia de 513 511 de euro. Vânzarea s-a perfectat pentru 3 milioane de euro.

Înfiinţată în 3 iulie 1771 prin darea în exploatare a primelor furnale şi forje, UCM Reşiţa reprezintă cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa.

Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa (UCMR) a intrat în insolvenţă în urmă cu 7 ani, cu datorii în echivalent de peste 180 milioane euro.

Filiala imobiliară a grupului Auchan, axat în principal pe segmentul retail, care şi-a propus să devină un dezvoltator urban, de proiecte cu funcţiuni mixte. Cel mai mare astfel de proiect se află în România, la Braşov, acolo unde CEETRUS a demarat în 2012 un amplu proces de regenerare urbană a fostei plaftorme Tractorul. Compania are proiecte mixte în Satu Mare, Cluj, Sibiu, Craiova, Bucureşti, dar şi la Reşiţa. 

Retailerul francez Auchan este unul dintre cele mai importante lanţuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 ţări, cu peste 3.700 de magazine şi aproape 350.000 de angajaţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite