Renault a deschis o uzină în Algeria, unde va fi produs noul model Symbol. Angajaţii se vor specializa şi în uzina de la Mioveni

Renault a deschis o uzină în Algeria, unde va fi produs noul model Symbol. Angajaţii se vor specializa şi în uzina de la Mioveni

La fabrica Renault din Algeria va începe peste câteva zile asamblarea noului model Symbol  FOTO algerie-focus.com

Renault a deschis o uzină cu o capacitate de producţie de 25.000 de vehicule pe an în Algeria, unde va începe asamblarea noului model Renault Symbol peste câteva zile, potrivit unui comunicat transmis luni de grupul francez. Uzina Renault Algérie Production are în prezent 350 de angajaţi, unii dintre aceştia urmând cursuri de specializare în uzinele grupului Renault-Nissan, inclusiv în România, la Mioveni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fabrica are o linie de producţie cu o capacitate de 25.000 de vehicule pe an, grupul francez luând în calcul extinderea la 75.000 de unităţi pe an în următoarea perioadă. Renault va produce noul model Symbol în Algeria, maşină care este deja apreciată în această ţară datorită preţului scăzut şi a echipamentului de calitate. De asemenea, Renault Symbol va fi primul autoturism din Algeria echipat cu sistem de navigare GPS, se arată în comunicatul emis de grup.
 
La inaugurarea uzinei, amplasată în regiunea Oran, au fost prezenţi preşedintele Renault, Carlos Ghosn, premierul Algeriei, Abdelmalek Sellal, precum şi mai mulţi miniştri francezi şi algerieni.
 
Construcţia fabricii din Algeria a început în luna septembrie a anului trecut.
Algeria este a doua mare piaţă din Africa pentru Renault, cu peste 300.000 de maşini vândute în 2013. La finalul lunii septembrie, Renault avea o cotă de piaţă de peste 25% în Algeria.
 
În România, Renault deţine uzina de la Mioveni, cu o capacitate de producţie de 350.000 de vehicule pe an.

Mai puteţi citi: 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările