MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a donat 2,7 miliarde de dolari pentru acte de caritate

MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, a donat 2,7 miliarde de dolari pentru acte de caritate

MacKenzie Scott - arhivă

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos - fondatorul Amazon, continuă să facă acte de caritate. A anunţat că a donat 2,7 miliarde de dolari. Averea ei este estimată la 59,5 miliarde de dolari.

Ştiri pe aceeaşi temă

MacKenzie Scott a donat încă 2,7 miliarde de dolari (1,9 miliarde de lire sterline) mai multor organizaţii de caritate, anunţă BBC.

Miliardarul a anunţat că a ales 286 de organizaţii care au fost fost „subfinanţate sau trecute cu vederea”, organizaţii ce activează pentru reducerea inegalităţii rasiale, în domeniul artelor sau educaţiei.

Cea mai mare parte a averii sale, estimată la 59,5 miliarde de dolari, provide de pe urma divorţului din 2019 de Jeff Bezos, care este în prezent cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Scott a ajuns să aibă 4 % din acţiunile Amazon, după ce l-a ajutat pe Jeff Bezos să înceapă gigantul tehnologic în 1994.

Anul trecut, în decembrie, MacKenzie Scott a dezvăluit că a donat mai mult de 4 miliarde de dolari, în doar patru luni, către organizaţii de caritate conduse de femei şi bănci de alimente.

Ea este a 22-a cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes.

În cea mai recentă postare pe blogul său, MacKenzie Scott a spus că este dornică să-şi redistribuie averea, după ce a lucrat cu o echipă de cercetători şi cu noul ei soţ, profesorul de ştiinţă Dan Jewett, pentru a alege pe cine să doneze, arată BBC.

„În acest efort, suntem guvernaţi de convingerea umilitoare că ar fi mai bine dacă bogăţia disproporţionată nu ar fi concentrată într-un număr mic de mâini şi că soluţiile sunt cel mai bine concepute şi implementate de alţii", spune miliardaul.

În 2019, MacKenzie Scott a semnat angajamentul Giving Pledge, promiţând să renunţe la cea mai mare parte a averii sale. Giving Pledge este un angajament al celor mai bogaţi oameni din lume de a întoarce comunităţii cea mai mare parte din averea lor. A fost început de Bill şi Melinda Gates şi Warren Buffett în 2010.

Citeşte şi:

Amazon majorează salariul minim al angajaţilor din depozitele sale din Germania la 12 euro pe oră

UE: Poziţia dominantă pe piaţă a Siri, Alexa şi Google Assistant este un motiv de îngrijorare 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările