Halliburton achiziţionează Baker Hughes pentru 34,6 miliarde de dolari. Se crează, astfel, un gigant în domeniul serviciilor petroliere

Halliburton achiziţionează Baker Hughes pentru 34,6 miliarde de dolari. Se crează, astfel, un gigant în domeniul serviciilor petroliere

Halliburton este prezentă şi în România

Halliburton Co, al doilea grup de servicii petroliere pe plan mondial după Schlumberger, a anunţat că va achiziţiona compania Baker Hughes, un rival mai mic, pentru 34,6 miliarde de dolari, bani plătiţi în numerar şi acţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Halliburton oferă 78,62 dolari pe fiecare acţiune a Baker Hughes, cu 31% mai mult faţă de preţul de la închiderea şedinţei de vineri a bursei de la New York. Din iulie, titlurile Baker Hughes au înregistrat un declin de 32%, după ce preţul petolului a scăzut cu o treime.
 
După anunţarea tranzacţiei, acţiunile Baker Hughes au urcat cu 17%, la 70 dolari. Tranzacţia ar urma să fie finalizată în a doua jumătate a lui 2015.
 
Acţionarii Baker Hughes ar urma să primească 1,12 acţiuni plus 19 dolari în numerar pentru fiecare titlu pe care îl deţin.
 
Tranzacţia va crea un gigant în sectorul serviciilor de forare, logistică şi excavaţii, evaluat la 67 miliarde de dolari şi cu peste 136.000 de angajaţi. 
 
Totuşi, entitatea combinată ar avea doar jumătate din mărimea liderului din această industrie, Schlumberger, care are o capitalizare bursieră de 125 miliarde de dolari.

Mai puteţi citi:  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările