Bugetul pe 2015 a fost aprobat în şedinţa de Guvern. Victor Ponta promite din nou că nu va creşte nicio taxă. Acţiunile Petrom nu vor fi puse sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două ore în întârziere faţă de ora 17.00, stabilită prin amânarea de vineri dimineaţă, şedinţa de Guvern dedicată adoptării bugetului pe 2015 a început la ora 19.00, la Palatul Victoria. În sesiunea de deschidere, preluată audio de televiziuni, premierul Victor Ponta a precizat încă o dată că în 2015 nu va creşte nicio taxă. După aproximativ o oră de la începerea şedinţei, Guvernul a aprobat bugetul.

Redăm în continuare principalele idei transmise de Victor Ponta:

** Investiţiile publice vor însuma 44-45 de miliarde de lei, în creştere cu 9 miliarde de lei faţă de 2014-12-12;

** DNA a avut în 2014 un buget de 20 de miliarde de lei şi va avea 22 de miliarde de lei în 2015;

** La Sănătate vor fi mai mulţi bani, pentru că în 2014 s-au plătit arierate;
** Educaţia are 3 miliarde de lei în plus, alocarea ajungând în 2015 la 3,51% din PIB;

** Sumele destinate cofinanţării pentru atragerea de fonduri europene totalizează 19 miliarde de lei;

** Un singur domeniu, Apărarea, primeşte în plus ceva nesemnificativ, sperăm să rezolvăm această problemă în negocierea politică;

** Acţiunile de la Petrom nu vor fi executate silit de către fraţii Micula, pentru că nu sunt ale Ministerului Finanţelor.

Faţă de acest din urmă mesaj, ministrul delegat pentru Energie i-a comunicat premierului că are o adresă oficială de la Depozitarul Central prin care dovedeşte că acţiunile Petrom sunt deţinute de Departamentul pentru Energie, iar ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, i-a comunicat că a solicitat anularea executării silite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite