Boloș: Bugetarii își vor primi astăzi salariile, deși angajații Trezoreriilor protestează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat vineri că bugetarii își vor primi astăzi salariile, chiar dacă angajații din trezorerii protestează.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, dă asigurări că salariile vor fi plătite

Mi-am luat în cursul zilei de ieri câteva angajamente. Referitor la salarizare, să aibă familia ocupațională distinctă în legea unică a salarizării, al doilea lucru – să facem această egalizare a salariilor, pentru că sunt unii care au câștigat în instanață – și să putem asigura o creștere de salarii de 15-20%. Al treilea, Codul finanțistului. E prematur să facem acum o analiză, am promis că într-o lună ne întâlnim din nou și să facem o analiză”, a declarat Marcel Boloș pentru Digi24, adăugând că impactul acestor măsuri „nu este atât de mare încât să pună în dificultate bugetul de stat”.

Potrivit acestuia, revendicările salariale ale angajaților sunt îndreptățite, pentru că sunt „cu grilele salariale rămase în urmă și sunt instituția cea mai importantă a României”, însă „problemele nu pot fi rezolvate peste noapte”:

„Îndemn la calm și să putem să punem în aplicare ce s-a discutat ieri”, a spus Boloș. Ministrul susține că „ordonanța austerității” nu-i va lăsa fără locuri de muncă pe funcționari. „Proiectul de ordonanță în niciun fel nu-i afectează pe cei cu funcțiile mici. Nu s-a discutat ca cineva să fie dat afară. Șefii de birouri care vor fi desființate vor avea ofertă pentru funcții publice de execuție și se vor reduce posturile vacante”, a spus Boloș.

El a vorbit și despre eliminarea voucherelor de vacanță pentru angajații cu salarii mari, care îi nemulțumește pe angajații ANAF. „Această plafonare sau limitare nu este pentru a-i afecta pe cei cu venituri mici. Ar fi o nebunie. Este pentru cei care au salarii de 20.000 și noi să le dăm vouchere de vacanță sau de hrană este imoral, cel puțin. Nu cred că cineva susține astfel de aberații”, a explicat ministrul.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite