Bitcoin a crescut după ce contul Autorității de reglementare a piețelor SEC din SUA a fost compromis

0
Publicat:

Bitcoin a crescut marți, după ce contul pe X (fostul Twitter) al SEC a fost compromis printr-o postare care anunța că ar fi aprobat noi fonduri tranzacționate la schimb (ETF) în criptomonedă.

Bitcoin care ies dintr-un portofel virtual
Bitcoin a crescut marți, după ce contul pe X (fostul Twitter) al SEC a fost compromis

Securities and Exchange Commission (SEC) a șters ulterior postarea și a declarat că contul său a fost „compromis”.

Platforma de socializare X a declarat că această compromitere a contului nu s-a datorat unei încălcări a sistemelor sale.

Se așteaptă ca autoritățile de reglementare din SUA să facă un anunț cu privire la noile ETF-uri în această săptămână.

Postarea falsă a apărut pe contul oficial X al SEC la scurt timp după ora 16:00, ora Washingtonului (21:00 GMT).

Acesta a spus că autoritatea de reglementare „acordă aprobarea ETF-urilor #Bitcoin pentru listarea pe toate bursele naționale de valori mobiliare înregistrate”.

Postarea a fost imediat preluată și citată de utilizatorii rețelelor sociale și de agențiile de știri de afaceri.

În câteva minute, președintele SEC, Gary Gensler, a postat un mesaj în care respinge anunțul eronat pe contul personal X : „Contul de Twitter @SECGov a fost compromis și a fost postat un tweet neautorizat. SEC nu a aprobat listarea și tranzacționarea schimbului spot de bitcoin- produse comercializate”.

„SEC a stabilit că a existat acces neautorizat și activitate pe contul @SECGov x.com de către o parte necunoscută pentru o scurtă perioadă de timp, la scurt timp după ora 16:00 ET”, a declarat un purtător de cuvânt al SEC pentru BBC.

„Acest acces neautorizat a fost întrerupt”, au adăugat ei. „SEC va colabora cu organele de aplicare a legii și cu partenerii noștri din întreaga guvernare pentru a investiga problema și a determina următorii pași adecvați în legătură atât cu accesul neautorizat, cât și cu orice comportament necorespunzător asociat”.

Mai târziu, marți, X a declarat că a finalizat o anchetă preliminară cu privire la postarea falsă de pe contul SEC și a constatat că nu se datorează unei încălcări a sistemelor platformei de socializare.

Putem confirma că contul @SECGov a fost compromis și am finalizat o investigație preliminară”, a spus X.

„Pe baza investigației noastre, compromisul nu s-a datorat vreunei încălcări a sistemelor lui X, ci mai degrabă din cauza unei persoane neidentificate care a obținut controlul asupra unui număr de telefon asociat contului @SECGov printr-o terță parte”, a adăugat acesta.

Putem confirma, de asemenea, că contul nu avea autentificarea cu doi factori activată în momentul în care contul a fost compromis.”

Bitcoin a sărit la aproape 48.000 USD (37.800 GBP) imediat după postarea eronată, înainte de a scădea înapoi la aproximativ 46.000 USD.

Investitorii anticipează cu căldură un anunț SEC cu privire la potențiala aprobare a ETF-urilor bitcoin spot, care este așteptată în această săptămână.

Mai multe firme de administrare a activelor au solicitat aprobarea SEC pentru ETF-uri Bitcoin spot.

ETF-urile sunt portofolii care permit investitorilor să parieze pe mai multe active, fără a fi nevoiți să cumpere ei înșiși.

Tranzacționate pe bursele de valori, cum ar fi acțiunile, valoarea lor depinde de modul în care performanța totală a portofoliului în timp real.

Unele ETF-uri conțin deja Bitcoin indirect – dar un ETF Bitcoin spot va cumpăra criptomoneda direct, „la fața locului”, la prețul actual, pe tot parcursul zilei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite