Banii din acciza suplimentară plătită de transportatori vor fi returnaţi prin intermediul Autorităţii Rutiere Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere prevederile H.G. nr. 537/2014 privind restituirea ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, Autoritatea Rutieră Română (ARR) a fost desemnată Administratorul schemei de ajutor de stat.

Potrivit unui comunicat al ARR, dispoziţiile art. 22 din normele amintite arată că „Administratorul schemei va informa prin site-ul său data de la care va pune la dispoziţia operatorilor economici un sistem informatizat de administrare a schemei, precum şi manualul de utilizare a acestuia.

Sistemul va porni pe 20 aprilie

„Începând cu 20.04.2015, ARR va pune la dispoziţia operatorilor de transport sistemul informatizat pentru depunerea documentelor şi prin urmare toate aceste documente necesare, atât înscrierii în Registrul vehiculelor şi al operatorilor eligibili, cât şi restituirii de accize, vor fi depuse în format electronic pe platforma informatică“, se arată în comunicatul Autorităţii Rutiere.

Instrucţiunile privind utilizarea sistemului informatic sunt disponibile pe site-ul www.arr.ro.

Atenţie la modificările HG 537/2014!

Aceste măsuri vor facilita restituirea de accize pentru operatorii economici prin reducerea costurilor suplimentare şi a timpului de emitere a deciziilor de înscriere/restituire.

În vederea eficientizării proceselor de înscriere în Registrul vehiculelor eligibile şi de aprobare a cererilor de restituire,  recomandăm operatorilor economici să ţină cont de modificările aduse Hotărârii de Guvern nr. 537/2014 şi să consulte site-ul www.arr.ro, secţiunea Informaţii restituire accize.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite