Antreprenori români! Este vremea să vă daţi cu partidul. Socoteala e simplă şi nu necesită o prezentare PowerPoint. După cum v-aţi convins, PSD acţionează pe două direcţii: salariile bugetarilor şi salvarea pârnăiaşilor săi. Atât îl duce capu’. (Dar asta e altă discuţie.) Pe termen scurt şi mediu, tot mai mulţi români vor depinde de partidul „protector“. Care va da salarii şi ajutoare tot mai mari. Şi PSD va controla un electorat care va depinde de stat. În aceste condiţii, este limpede că nu se va putea vorbi despre capitalism în România (piaţă liberă, concurenţă corectă, productivitate). Statul, adică PSD, va fi peste tot, pentru mulţi ani de-acum înainte.  

Antreprenori! În scurt timp, nu veţi mai avea angajaţi pe care să-i exploataţi pentru că aceştia se vor duce să lucreze la stat. Pe lefuri mai mari. Orice inţiativă de business va avea nevoie de aprobarea partidului. Spre exemplu, luaţi orice orăşel din ţară şi vedeţi câtă libertate are un întreprinzător să facă ceva acolo! Nu are. Totul se face cu aprobarea şi participarea partidului.

Antreprenori, nu vă mai lamentaţi! Treceţi cu bagajele şi planurile voastre de afaceri în slujba partidului conducător. Veţi supravieţui. De ochii UE şi ai partenerilor externi veţi fi daţi exemple (pozitive) pentru capitalismul din România. Partidul o să vă poarte pe la simpozioane şi la întâlniri externe bilaterale ca pe nişte maimuţoi. Nu-i nicio ruşine să fii maimuţoiul PSD! Pentru că veţi contribui la construcţia unui capitalism de partid. Eşti cu PSD, exişti! Nu eşti, atunci mori!

Antreprenori, treceţi cu planurile voastre de afaceri în slujba partidului conducător! Veţi supravieţui.

Practic, cum se poate face „lipeala“ de PSD? Categoric, nu cu vorbe. Să treceţi la fapte! Fiecare companie, indiferent de produsele şi serviciile sale, să dea un fel de cadou organizaţiilor locale şi centrale ale PSD. Să dea în natură. Nu în bani! Dacă firma produce pantofi, să dea pantofi, dacă face mezeluri, să dea mezeluri, dacă prestează vânzări de aparatură IT&C, să dea IT&C, dar numai în limita cheltuielilor de protocol prevăzute de legislaţia în vigoare. DNA n-are de ce să se bage, pentru că sunt cheltuieli de protocol. Să ne înţelegem, nu e mită, şpagă sau altă activitate penală. Este un gest de PR, mă rog!, prin care antreprenorii îşi declară disponibilitatea de a fi în slujba partidului conducător. Pentru că nici iarba nu creşte fără aprobarea partidului, d-apoi cifra de afaceri!

PSD va avea grijă de antreprenorii care s-au încolonat partidului ca aceştia să fie protejaţi, să nu fie călcaţi de ANAF, să fie iertaţi de plata impozitului sau a unor taxe, să dea peste nas multinaţionalelor (numai mofturi au străinii ăştia!), să ciulgulescă ceva lucrări de la primării şi să participe în mod partinic la PIB-ul României.

Protocolul este pentru partid, dar munca este pentru cei ce vor să muncească cu demnitate, în libertate şi corectitudine... în altă parte.