Banca Mondială pregăteşte un pachet de sprijin pentru Ucraina. Kievul ar putea primi curând un împrumut de 500 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
banca mondiala shutterstock

Banca Mondială lucrează la pregătirea proiectelor noi, reprezentanţi ai instituţiei financiare precizând ar putea acorda Ucrainei un împrumut de 500 de milioane de dolari în curând şi alte 200 de milioane de dolari la sfârşitul lunii martie.

Preşedintele Băncii Mondiale (BM), David Malpas, a vorbit vineri la telefon cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelensky că instituţia sa financiară ar putea acorda un împrumut de 500 de milioane de dolari în curând şi alte 200 de milioane de dolari la sfârşitul lunii martie. Acest lucru este menţionat într-un mesaj scris de la BM.

În timpul conversaţiei, Malpas a confirmat că vineri consiliul de administraţie al băncii va lua în considerare acordarea unui împrumut suplimentar Kievului. Şeful Băncii Mondiale a adăugat că suma sa totală a crescut la aproape 500 de milioane de dolari „datorită garanţiilor de la parteneri bilaterali, inclusiv Ţările de Jos şi Suedia”. „Preşedintele Malpas a remarcat, de asemenea, că Banca Mondială lucrează la pregătirea proiectelor noi şi la restructurarea existente, pentru a oferi un sprijin suplimentar de 200 de milioane de dolari pentru plata rapidă până la sfârşitul lunii martie”, se arată în comunicat.

Malpas şi Zelensky „au discutat despre nevoia urgentă de finanţare de la donatori”. Şeful BM a anunţat crearea unui fond fiduciar multidonator (MDTF) „pentru a facilita transferul de resurse de grant de la donatori către Ucraina”. "Preşedintele Malpas a remarcat că angajamentele MDTF depăşesc 130 de milioane de dolari şi şi-a exprimat recunoştinţa Regatului Unit, Danemarcei, Letoniei, Lituaniei şi Islandei pentru angajamentele lor. Preşedintele Malpas şi preşedintele Zelensky au discutat, de asemenea, despre nevoile de finanţare ale Ucrainei, finanţare suplimentară MDTF şi alte surse de fonduri, pe care Ucraina. se mobilizează”, a conchis BM.

Marţi, Malpas a declarat că Banca Mondială pregăteşte un pachet de sprijin de 3 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite