Autostrada Focşani-Bacău: Se pot semna contractele pentru construcţia celor aproape 100 de km

0
0

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a transmis, miercuri, că se pot semna contractele pentru execuţia lucrărilor pentru cei aproape 100 km ai Autustrăzii Focşani-Bacău, câştigaţi de o firmă românească.

Proiectul Autostrăzii Focșani-Bacău, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Proiectul Autostrăzii Focșani-Bacău, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

,,În urma expirării termenului legal de depunere a contestațiilor și a faptului că nimeni nu a contestat rezultatul procedurii de atribuire, în cel mai scurt timp se pot semna contractele de execuție a lucrărilor pentru cele trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău, câștigate de Asocierea SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL – TEHNOSTRADE SRL.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, loturile au o lungime totală de 95,9 km, iar lucrările prevăzute în contractele de execuție sunt:

- Lotul 1 Focşani - Domneşti Târg, cu o lungime totală de 35,60 km (de la km 0+000 la km 35+ 600) și cu o valoare atribuită de 2,354 miliarde lei, fără TVA: două noduri rutiere, 32 poduri și pasaje, două parcări de scurtă durată şi un Centru de Întreținere și Coordonare.

- Lotul 2 Domneşti Târg - Răcăciuni, cu o lungime totală de 38,78 km (de la km 35+600 la km 74+380) și cu o valoare atribuită de 2,485 miliarde lei, fără TVA: două noduri rutiere, 35 poduri și pasaje, două parcări de scurtă durată şi un Centru de Întreținere și Coordonare.

- Lotul 3 Răcăciuni - Municipiul Bacău, cu o lungime de 21,52 km (de la km 74+380 la km 95+902,35) și cu o valoare atribuită de 1,673 miliarde lei, fără TVA: un nod rutier, 24 poduri și pasaje, un Centru de Întreținere și Coordonare.

Sursa citată menţionează că traseul autostrăzii are o lungime de 95,9 km și se desfășoară pe teritoriile administrative ale județelor:

Vrancea (de la km 0+000 până la km 52+427) și cuprinde următoarele localități: Municipiul Adjud, orașele Odobești, Mărășești, Panciu, comunele Vânători, Garoafa, Bolotești, Tifești, Movilița, Pufești și Ruginești)

Bacău (de la km 52+427 până la km 95+902,35) și cuprinde următoarele localități: Comunele Sascut, Valea Seacă, Orbeni, Parava, Răcăciuni, Cleja, Fărăoani și Nicolae Balcescu.

Termenul de execuție este de 30 de luni. Proiectul este cuprins în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autostrada Focşani-Bacău

În data de 25 noiembrie, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, anunţa că au fost câştigate contractele pentru execuţia celor trei loturi ale Autostrăzii Focşani-Bacău de un constructor român.

Încă o secțiune din Autostrada Moldovei (A7) are constructor desemnat. Contractele pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău au fost câștigate de un constructor român. După semnarea documentelor, firma are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea lucrărilor.”, a scris oficialul pe pagina sa de Facebook.

Pe traseul întregii secțiuni de autostradă Focșani-Bacău (95,9 km) vor fi construite 91 de poduri și pasaje. Îmi doresc să nu existe contestații, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanțată cu bani din PNRR.”, a sublniat ministrul Transporturilor.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri