Americanii de la Cargill ies de pe piaţa românească a uleiurilor vegetale şi se mai ocupă doar de operaţiunile agricole

0
0
Producţia de ulei nu mai e atractivă pentru Cargill
Producţia de ulei nu mai e atractivă pentru Cargill

Grupul Cargill va lichida firma Cargill Oils, care producea uleiuri vegetale, după ce în 2013 a anunţat ieşirea de pe această piaţă şi ca urmare a vânzării tuturor activelor pe care le mai deţinea. În iulie anul trecut, Cargill a anunţat că a finalizat vânzarea mărcilor de uleiuri vegetale „Untdelemn de la Bunica“ şi „Olpo“ şi o parte din echipamente către Expur, dar şi că va închide fabrica din Podari, judeţul Dolj.

În acel moment, compania menţiona că tranzacţia face parte din strategia grupului Cargill de ieşire de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de concentrare a activităţii pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe gama de servicii acordate fermierilor şi pe producţia de furaje.

Ulterior, în ianuarie anul acesta, Cargill Oils a anunţat scoaterea la vânzare a terenului şi construcţiilor în care funcţiona fabrica de ulei din Podari, pe care potrivit presei locale le-a vândut în septembrie unui om de afaceri local, Florin Purcea.

Vânzări cu 60% mai mici în 2013

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, în 2013 - an în care a mai derulat activitate pe piaţa de uleiuri vegetale - Cargill Oils a înregistrat o cifră de afaceri de 135,6 milioane de lei (30,6 milioane de euro), în scădere cu 60% comparativ cu 2012.

În acelaşi timp, însă, Cargill a raportat un profit de 26,8 milioane de lei (6 milioane de euro), faţă de pierderi de 8,9 milioane de lei (2 milioane de euro) în anul anterior.

Grupul american Cargill furnizează produse alimentare şi agricole, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume.

Grupul are 142.000 de angajaţi în 67 de ţări.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri