Articol publicitar

Alege inteligent următorul tău frigider

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Vizitează orice magazin de electrocasnice şi cu siguranţă vei ajunge în raionul de frigidere. Unul după altul, fiecare frigider este foarte asemănător cu cel de lângă, aşa că alegerea unuia poate fi mai dificilă decât crezi. Cu siguranţă că eficienţa energetică este foarte importantă, motiv pentru care fiecare frigider indică acest lucru prin logo-urile colorate.

Însă un frigider de poate ajuta foarte mult dacă ştii cum să îl alegi. Sunt foarte multe variabile de care trebuie să ţii cont. Iată care sunt:

Ce capacitate să aibă un frigider?

Ca să nu alegi un frigider prea mare sau prea mic, ţine cont de următoarele reguli:

  • Singur sau în cuplu: frigidere de până la 400 de litri, incluzând compartimentul de congelare
  • Familie de până la 4 persoane: între 520 şi 600 de litri. Este bine să arunci o privire peste frigidere side-by-side.
  • Familie de peste 5 persoane: cel puţin 700 de litri

Tipuri de frigidere

Acum că ai stabilit o limită de volum, e timpul să arunci o privire peste tipurile de frigidere. Decizia pe care o iei aici ţine atât de preferinţe, cât şi de utilitatea tipului de frigider. În funcţie de numărul de membri ai familiei, vei descoperi că un tip de frigider este mai bun decât altul.

Congelator sus

Probabil tipul de frigider cu care majoritatea a crescut. Această configurare este cea mai accesibilă ca preţ şi este potrivită bucătăriilor mici. Spaţiul destinat congelării nu este impresionant, însă se dovedeşte a fi suficient pentru o persoană sau două.

Congelator jos

Are avantajul de a ţine toată mâncarea rece la un nivel ce nu presupune aplecare. Un frigider cu zona de congelare în partea inferioară este, de regulă, mai spaţios atât pentru răcire, cât şi pentru îngheţare. De asemenea, ocupă un spaţiu restrâns în bucătărie.

Side by side

Dacă ai nevoie de acces rapid atât la compartimentul de răcire, cât şi la cel de congelare, frigiderul side by side este ceea ce cauţi. Uşile nu sunt foarte late, însă au o capacitate bună de a stoca sticle. Dacă faci cumpărături semnificative, ce necesită congelare, acesta este frigiderul de luat în considerare.

French door

Este o clasă de frigidere ce îmbină zona inferioară de congelare, cu deschiderea dublă a uşilor. Ocupă mai mult loc decât un frigider obişnuit şi oferă gheaţă şi apă filtrată şi rece la discreţie. La fel ca frigiderul Side by Side, este o soluţie bună pentru marile familii, care sunt în căutarea unui spaţiu mare de depozitare a alimentelor.

Preţul

Şi aici lucrurile sunt destul de clare. Frigiderele cu o singură uşă sunt şi cele mai accesibile, cu preţuri ce pornesc de la 700 de lei, în timp ce modelele cu uşă dublă pornesc de la aproximativ 2200 de lei. Frigiderele care îndeplinesc toate condiţiile enumerate mai sus au ca preţ de pornire aproximativ 4500 de lei.

Important este să urmăreşti constant ofertele, pentru a obţine echilibrul perfect dintre utilitate, capacitate şi preţ. Dacă achiziţia unui nou frigider nu este o urgenţă, îţi recomand să aştepţi perioadele cunoscute de reduceri, precum Black Friday, Crăciun sau de Paşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite