Al doilea mare acţionar Carrefour, miliardarul brazilian Abilio Diniz, a murit

0
Publicat:

Miliardarul brazilian Abilio Diniz, al doilea mare acționar al Carrefour prin intermediul holdingului său de familie Peninsula, a murit la vârsta de 87 de ani, a anunțat grupul, citat de BFM TV.

Magazin Carrefour
Miliardarul brazilian Abilio Diniz, al doilea mare acționar al Carrefour, a murit

„Abilio Diniz a fost un aventurier cu o mie de vieți, un antreprenor de excepție, un sportiv de top, om de media și de cultură”, a declarat luni directorul general al Carrefour, Alexandre Bompard, pe X (fostul Twitter), potrivit BFM

Abilio Diniz era un acționar important al grupului Carrefour din 2015, deținând 8,83% din acțiuni la sfârșitul anului 2022. El făcea parte din consiliul de administrație din 2016 și coprezida comitetul de strategie.

Vitalitatea sa, dedicarea sa în muncă și credința în Brazilia sunt mari lecții de viață”, a reacționat luni, pe X, vicepreședintele brazilian Geraldo Alckmin.

Luni, familia Moulin, proprietară a marilor magazine Galeries Lafayette și cel mai mare acționar al Carrefour, a vorbit despre „prietenia sinceră” și „pasiunea comună pentru provocările din marea distribuție” împărtășite de Abilio Diniz și Philippe Houzé, vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Carrefour și președinte al Consiliului de Administrație al Galeries Lafayette.

Abilio Diniz a moștenit de la tatăl său grupul de retail Pão de Açúcar, care a devenit lider în Brazilia înainte de a fi vândut către Casino în 2012.

Revista Forbes a estimat averea sa la 2 miliarde de dolari în februarie 2024.

Potrivit Reuters, miliardarul brazilian Abilio Diniz, care a construit un imperiu în sectorul comerțului cu amănuntul din supermarketuri, a murit duminică la Sao Paulo, după ce fusese internat la Spitalul Albert Einstein și a suferit insuficiență respiratorie din cauza pneumoniei.

Diniz a jucat un rol esențial în istoria retailului brazilian, fiind cel mai recent vicepreședinte al Carrefour Brasil (CRFB3.SA), deschide o filă nouăși ca membru al consiliului de administrație al grupului francez Carrefour (CARR.PA), deschide o filă nouă.

La sfârșitul anilor 1950, a co-fondat Pao de Acucar (PCAR3.SA), deschide o filă nouă, care a devenit cel mai mare lanț de supermarketuri din țară. După o serie de fuziuni și achiziții, controlul său a trecut în mâinile Cazinoului din Franța (CASP.PA), deschide o filă nouăîn 2012.

Diniz a rămas în compania pe care a fondat-o până în 2013, când a preluat funcția de președinte al procesatorului de alimente brazilian BRF (BRFS3.SA), deschide o filă nouă, unde a servit timp de cinci ani.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite