Ford Craiova întrerupe producţia de autoturisme B-Max pentru 23 de zile lucrătoare în perioada aprilie - iunie

Ford Craiova întrerupe producţia de autoturisme B-Max pentru 23 de zile lucrătoare în perioada aprilie - iunie

Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012 FOTO Adevărul

Constructorul auto american Ford a decis să oprească temporar producţia B-Max timp de şase zile lucrătoare în luna aprilie, opt zile în luna mai şi nouă zile în luna iunie, din cauza scăderii cererii la nivel european.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Deşi Ford B-Max rămâne unul dintre cele mai bine vândute modele din segmentul său, cererea la nivel european pentru monovolumele din clasă mică a scăzut. Ca urmare a acestui fapt, Ford România îşi reajustează volumele de producţie pentru modelul B-Max şi are în plan oprirea activităţii în Secţia de Operaţiuni Vehicule timp de opt zile în luna mai, respectiv nouă zile în luna iunie. În ceea ce priveşte Secţia de Producţie Motoare, nu anticipăm zile fără producţie în lunile mai şi iunie", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

Constructorul auto va continua să îşi adapteze volumele de producţie la cererea din piaţă, a adăugat ea.

În luna aprilie, producţia de motoare va fi oprită timp de trei zile lucrătoare. Producţia B-Max a fost oprită temporar şi în lunile februarie şi martie, potrivit anunţurilor anterioare ale Ford.

Anul trecut, producţia de automobile a fabricii din Craiova a fost oprită pentru aproximativ 35 de zile, în timp ce la motoare producţia a fost sistată timp de şapte zile.

Ford produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare pe benzină EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri, acesta din urmă echipând modele produse în America de Nord şi Asia. Modelul B-Max este produs doar la fabrica din Craiova, asamblarea fiind lansată la jumătatea anului 2012.

 

Mai citeşte şi:
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: