FOTO Motorul EcoBost cu numărul 250.000 va ajunge în SUA şi va fi montat pe un Ford Fusion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uzina de motoare de la Craiova a început producţia în mai 2012 cu motorul EcoBoost de 1 litru, câştigător pentru doi ani la rând al titlului Motorul Internaţional al Anului.

Anul trecut în luna aprilie Ford a lansat în România producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri.Uzina de la Craiova a construit astăzi motorul cu numărul 250.000 care va fi exportat în Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american. „Suntem foarte mândri de această realizare a Uzinei de Motoare de la Craiova, cu atât mai mult cu cât produsele noastre ajung la clienţi din toată lumea. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2”, au declarat reprezentanţii Ford.

Ford a început producţia de motoare la uzina sa de clasă mondială de la Craiova în mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vândut model din lume, Ford Focus. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

Mai citeşte:

Un Ford B-Max se ansamblează la 70 de secunde la uzina din Craiova

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite