Acţiunile Rompetrol Rafinare au scăzut cu aproape 15%, marţi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Rompetrol Rafinare au pierdut 14,89% din valoare, astăzi, în jurul orei 10:30, după ce DIICOT a anunţat că procurorii au instituit, în dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurător pe bunuri şi acţiuni.

Acţiunile listate la Bursa de Valori Bucureşti nu pot creşte sau scădea, într-o zi, cu mai mult de 15%.

În jurul orei 10:00, acţiunile Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul kazah KazMunayGas, care deţine rafinăria Petromidia, erau cotate cu un preţ de 0,0420 lei/titlu, în scădere cu 10,64% faţă de cotaţia de închidere de vineri, anunţă News.ro.

Luni, acţiunile Rompetrol au fost suspendate de la tranzacţionare, după ce în piaţă a apărut informaţia privind măsurile instituite de procurorii DIICOT.

La preţul de 0,0420 lei/acţiune, valoarea de piaţă a Rompetrol Rafinare este de 1,85 miliarde lei (413 milioane euro), cu circa 50 de milioane de euro sub valoare de piaţă calculată la preţul de închidere de vineri, de 0,0470 lei/acţiune.

Luni, DIICOT a anunţat că procurorii au instituit, în dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurător pe bunuri şi acţiuni ale KazMunayGas International, Oilfield Exploration Solutions şi Rompetrol Rafinare, precum şi pe conturi bancare deschise pe numele a patru persoane, până la suma totală de peste 1,7 miliarde de lei, 290 de milioane de dolari şi aproape 35 de milioane de euro.

KazMunayGas International, fostă Rompetrol Group NV, a confirmat ulterior că a primit citaţie de la DIICOT. Anunţurile au venit după ce, în 29 aprilie, KazMunayGas şi firma chineză China Energy Company Limited au semnat un acord prin care chinezii preiau controlul asupra afacerii din România, care include rafinăriile Petromidia şi Vega şi o reţea de distribuţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite