Interviurile FNT. Actorul Vlad Zamfirescu, la Adevărul Live: „Zona în care mă simt confortabil e cea în care se munceşte corect“

Interviurile FNT: Actorul Vlad Zamfirescu, invitat la Adevărul Live 

Vlad Zamfirescu este unul dintre actorii cei mai prolifici de pe scena românească. În cadrul FNT, va juca în două spectacole: „Dinte pentru dinte" şi „Vestul singuratic", ambele în regia lui Cristi Juncu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

 
Vlad Zamfirescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti, la clasa profesorului Ion Cojar. Din 1998, e angajat al teatrului „Lucia Sturdza Bulandra" din Bucureşti, dar colaborează cu mai multe teatre din Bucureşti, cu Teatrul Naţional din Cluj şi cu Teatrul „George Ciprian" din Buzău. 
 
Din 2005, e preşedintele companiei culturale „Catharsis" . În 2004, a primit premiul special al juriului Festivalului de Teatru Contemporan de la Braşov, pentru rolul John din  „Bash. O trilogie contemporană" de Neil LaBute. Un an mai târziu, UNITER i-a acordat premiul de debut pentru rolul Frederick din „Pelicanul" de August Strindberg.
A mai interpretat roluri în spectacole precum „Şase personaje în căutarea unui autor" de Luigi Pirandello, „D-ale Carnavalului", „O scrisoare pierdută" şi „O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, „Regele Lear" şi „Hamlet" de W. Shakespeare, „Forma lucrurilor" şi „Nişte fete" de Neil LaBute şi „American Buffalo" de David Mamet. 
 
Printre peliculele din distribuţia cărora a făcut parte se numără: „Lumina" (regia Gheorghe Preda),  „Restul e tăcere" (regia Nae Caranfil), „Stare de fapt" (regia Stere Gulea), „Italiencele" (regia  Napoleon Helmis) şi „Orient Expres", (regia Sergiu Nicolaescu).
 
Cine vrea să cumpere bilete la Festivalul Naţional de Teatru - click aici.

S-a tot gândit să ia o pauză
Fac ce-mi place, nu pot să zic că sunt chinuit. Mă bucur că joc atât de mult. (...) M-am gândit şi că ar trebui să fac o pauză. Tot timpul a apărut un proiect care m-a provocat aşa de tare, încât am că îl mai  fac pe ăsta şi gata, mă opresc. (...) Am 23 sau 24 de spectacole în momentul de faţă. Lucrurile au venit pe parcurs, repet spectacolele pe rând.

Spectacolul „Dinte pentru dinte“ se joacă în cadrul FNT
E povestea a două cupluri care sunt pline de bune intenţii, însă, din cauza conflictelor dintre familii, se ajunge la nebunie. Cad toate măştile pe care ei încearcă să le afişeze. (...) La Yasmina Reza, toţi ne recunoaştem cumva. N-ai cum să nu empatizezi. (...) Am lucrat
la Târgu Mureş cu o echipă extraordinară. Ne-am simţit foarte bine la repetiţii, a mers foarte cursiv totul.

Trei spectacole pe zi
Mi s-a întâmplat o dată sau de două ori să am trei spectacole în aceeaşi zi. (...) Chiar vorbisem cu Marius Manole să facem un fel de maraton, să vedem cum e să facem cinci spectacole pe zi.

Despre „Vestul singuratic“, regizat de Cristi Juncu
Cristi a plecat cu un alt text. După mai multe ezitări, s-a ajuns la textul ăsta. Nouă ne-a plăcut şi ni s-a părut ceva atipic pentru România. Am făcut un gen de teatru mai puţin obişnuit în România, cu umor negru. Nu ştiu cât e de gustat aici. (...)
Toţi din echipă credem că meseria noastră e colectivă. Am încercat să construim un univers împreună. (...) În acest spectacol, l-am descoperit pe Florin Piersic pe scenă. Nu mai jucasem alături de el.
Mi s-a întâmplat o dată sau de două ori să am trei spectacole în aceeaşi zi. (...) Chiar vorbisem cu Marius Manole să facem un fel de maraton, să vedem cum e să facem cinci spectacole pe zi.
  Un serial după modelul „Seinfeld“
Alexandru Popa a scris un pilot de serial TV, în genul „Seinfeld“, cu un umor de situaţie, nu neapărat de limbaj. Atunci s-a născut dorinţa de a spune povestea. Am făcut filmul cu o echipă care a crezut în proiect. Am lucrat cu Gheorghe Ifrim, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu. Cu Andrei Dăsculescu ca operator. TVR a trecut serialul  în grila de program 2015, sper să îl şi concretizăm. Nu ştiu exact ce se întâmplă acolo. 
Serialul spune povestea a trei familii cu copii. Este  despre viaţă, despre întâmplările de zi cu zi. Totul se întâmplă în bucătărie, iar fiecare episod o să aibă tema lui specifică.

Regizorul Vlad Zamfirescu
Am început să regizez teatru de câţiva ani. (...) M-a interesat să respect autorul. N-am vrut să mă arăt pe mine, ci să arăt ce se vrea în textul dramatic.
Zona în care mă simt confortabil e cea în care se munceşte corect. (...) Mă sperie un pic zona de televiziune, unde lucrurile se mişcă mult prea repede, cel puţin pentru mine. Am o reţinere.
 
Cine vrea să cumpere bilete la Festivalul Naţional de Teatru - click aici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările