Au demarat întâlnirile săptămânale de la Ministerul Culturii pentru Salvarea Patrimoniului. Va fi semnat un protocol cu Ordinul Arhitecţilor

Au demarat întâlnirile săptămânale de la Ministerul Culturii pentru Salvarea Patrimoniului. Va fi semnat un protocol cu Ordinul Arhitecţilor

Imagine de la intalnirea de lucru de luni. In stanga, ministrul Corina Suteu

Luni după-amiază a avut loc la Ministerul Culturii prima întâlnire de lucru săptămânală pentru Salvarea Patrimoniului Construit cu reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor din România - OAR şi ai Institutului Naţional al Patrimoniului - INP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform paginii de Facebook a ministrului Corina Suteu, s-a stabilit calendarul modificării normelor de clasare a imobilelor istorice, în sensul simplificării procedurilor şi îmbunătăţirii metodologiei de clasare. Ministerul Culturii şi OAR va acţiuna punctual în cursul acestei săptămâni pentru sprijinirea activităţii Direcţiei de Cultură Bucureşti, aflată într-un impas instituţional şi s-a stabilit ca prioritate, pentru întâlnirile viitoare, găsirea de soluţii pentru situaţia dificilă în care se află toate Direcţiile Judeţene de Cultură. Este important de afirmat rolul acestor Direcţii în protejarea şi conservarea patrimoniului naţional.

În cursul acestei săptămâni, Ministerul Culturii va semna un protocol de colaborare permanentă cu Ordinul Arhitecţilor din România, având în vedere situaţia critică în care se află patrimoniul construit la nivel naţional.

La discuţie a luat parte şi un reprezentant al Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice.

Următoarea întâlnire de lucru va avea loc luni, 18 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările