Muzeul Naţional al Literaturii Române a părăsit Casa Presei şi anunţă relocarea în două spaţii

Muzeul Naţional al Literaturii Române a părăsit Casa Presei şi anunţă relocarea în două spaţii

Muzeul Literaturii se mutase din sediul din Victoriei în Casa Presei Libere

Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) a părăsit, vineri, Casa Presei şi anunţă relocarea în două spaţii din Bucureşti.

”După o lungă perioadă de «exil» şi provizorat, MNLR revine, încet-încet, la normalitate. În strada Nicolae Creţulescu vom deschide anul acesta expoziţia permanentă a muzeului, iar în Calea Griviţei vom avea sediul administrativ (alături de depozite şi alte spaţii-surpriză)”, a fost anunţul instituţiei publicat pe pagina de Facebook, citat de news.ro

Spaţiul din Calea Griviţei are o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, potrivit declaraţiilor acordate în urmă cu două luni de managerul instituţiei, Ioan Cristescu, Agenţiei de presă News.ro.

Subordonat Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) din punct de vedere administrativ, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR) a primit, pentru anul 2016, suma de 9.122.000 de lei (cheltuieli curente şi investiţii) din bugetul capitalei.

În luna iulie 2014, MNLR a început evacuarea spaţiului pe care îl ocupa pe Bulevardul Dacia. Arhiva sa, care cuprinde peste 300.000 de manuscrise - patrimoniu ce se află în subordinea Ministerul Culturii - a fost mutată la etajul al doilea din Casa Presei, într-un spaţiu administrat de Compania Naţională a Imprimeriilor Coresi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările