Lucian Boia va conferenţia la ICR Stockholm

Lucian Boia va conferenţia la ICR Stockholm

Lucrările istoricului român Lucian Boia au fost traduse în engleză, germană, spaniolă, italiană, poloneză, maghiară şi coreeană        FOTO: Adevărul

Cu ocazia Zilelor Francofoniei, ICR Stockholm va organiza, pe 20 martie, la sediul său, conferinţa „România francofonă şi francofilă: scurtă abordare istorică“/ „La Roumanie francophone et francophile: bref aperçu historique“, care va fi susţinută de istoricul român Lucian Boia (70 de ani).

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul va  va fi inclus în programul oficial al Săptămânii Francofoniei, de la Stockholm, din perioada 20-27 martie. Conferinţa se va desfăşura în limba franceză şi va oferi o imagine de ansamblu asupra contextului francofon în care s-a format cultura română în ultimele două secole.

Lucian Boia (n. 1944) este profesor emerit la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti. Preocupat îndeosebi de istoria ideilor şi a imaginarului, Lucian Boia s-a remarcat atât prin lucrări teoretice privitoare la istorie - „Jocul cu trecutul. Istoria între adevăr şi ficţiune“ şi la imaginar – „Pentru o istorie a imaginarului“, cât şi prin investigarea consecventă a unei largi game de mitologii - de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii, până la comunism, naţionalism şi democraţie.

Istoricul român adus, de asemenea, noi interpretări privitoare la istoria Occidentului şi la istoria Franţei. Lucrarea „Istorie şi mit în conştiinţa românească“ a rămas, din 1997, un punct de reper în redefinirea istoriei naţionale.

citeste totul despre: