Reparaţie peste timp pentru Dinu Pillat. Ştefan Câlţia i-a desenat grădinile la care scriitorul doar a visat. Albumul rezultat se lansează marţi în Grădina Botanică

Reparaţie peste timp pentru Dinu Pillat. Ştefan Câlţia i-a desenat grădinile la care scriitorul doar a visat. Albumul rezultat se lansează marţi în Grădina Botanică

Dinu Pillat (1921-1975), în ultimul an de viaţă

Marţi, 14 iunie, de la ora 14.00, în Grădina Botanică bucureşteană (Şoseaua Cotroceni 32), are loc lansarea ediţiei limitate a volumului „Ştefan Câlţia: Grădini pentru Dinu Pillat“, rezultat în urma expoziţiei deschise în toamna lui 2015 la Galeria AnnArt. Evenimentul va avea loc în prezenţa importantului artist plastic român şi a Monicăi Pillat, fiica scriitorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Povestea acestei cărţi este una impresionantă şi reprezintă un remarcabil gest în memoria lui Dinu Pillat, scriitorul martirizat de regimul comunist.

În 1964, după cinci ani de închisoare comunistă pentru „crimă de uneltire împotriva ordinii sociale“, scriitorul Dinu Pillat nu mai aştepta mult de la viaţă: şi-ar fi dorit să fie doar paznic într-o grădină publică. Nu s-a întâmplat. În 2013, citind povestea, Ştefan Câlţia a început să lucreze o serie de picturi în ulei şi desene în tuş - toate grădini şi toate imaginate pentru Dinu Pillat, ca reparaţie simbolică şi profund morală pentru destinul nedrept.

În 2015, galeria AnnArt, situată în strada Paris, nr. 39, a prezentat într-o expoziţie aceste lucrări - iar astăzi se lansează această carte. Totodată, va fi pus primul răsad în viitoarea grădină adevărată care va fi crescută împreună cu voluntarii de la Ajungem Mari.

Ştefan Câlţia, la Adevărul Live

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările