Pelicula „Rocker“ a lui Marian Crişan va fi proiectată la Londra

Pelicula „Rocker“ a lui Marian Crişan va fi proiectată la Londra

Filmul „Rocker“ este al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan şi a fost un succes internaţional FOTO: www.cinemagia.ro

Peliculele „Rocker“, de Marian Crişan, şi „Trois Exercises“, de Cristi Puiu, vor fi proiectate sâmbătă, respectiv luni, în cadrul Festivalului East End Film de la Londra, care se desfăşoară între 25 iunie-10 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

După proiecţia lungmetrajului „Rocker“ va avea loc o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actorul din rolul principal, Alin State.

Filmul spune povestea lui Victor, un rocker în vârstă de 45 de ani, a cărui dragoste pentru fiul său, Florin, depăşeşte limitele a ceea ce este social şi moral acceptat. Tatăl îşi trăieşte viaţa prin prisma fiului său, dependent de droguri, pentru care ajunge să fure şi să se umilească. Singurul lucru care îi uneşte cu adevărat, pe lângă legătura de sânge, este muzica rock. 
 
„Rocker“, o producţie marca Mandragora, este al doilea lungmetraj al lui Marian Crişan, un nou succes internaţional alături de filmul de debut „Morgen“ (2010, premiat în importante festivaluri de film precum Locarno IFF, Tessaloniki IFF, Reykjavik IFF) sau scurtmetrajul „Megatron“ distins cu Palm d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes 2008.
 
Din distribuţia filmului „Rocker“ fac parte actorii Dan Chiorean, Alin State, Ionuţ Nicolae, Ofelia Popii, Crina Semciuc, dar şi mulţi alţi actori aflaţi la prima apariţie cinematografică. Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, unde a participat în competiţia secţiunii Nuevos Directores. „Rocker“ a mai fost proiectat şi în secţiunea competitivă a Festivalului Internaţional de Film de la Trieste şi la Festivalul Internaţional de Film de la Göteborg
 
Cea de-a doua peliculă românească, „Trois exercises“, care va fi proiectată la festivalul londonez reprezintă trei filme bazate pe „Trei conversaţii“, de scriitorul şi filosoful rus Vladimir Solovyov. „Exerciţiile“ actorilor se află la baza unei trilogii minimaliste despre cinema şi literatură, viaţa socială şi spirituală. Trilogia este rezultatul unui atelier al regizorului Cristi Puiu găzduit de studioul Chantiers Nomades. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: