Florin Ciubotaru vernisează o expoziţie de pictură la Muzeul Ţăranului Român

Florin Ciubotaru vernisează o expoziţie de pictură la Muzeul Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă invită marţi, 13 decembrie, de la ora 20, la vernisajul expoziţiei pictorului Florin Ciubotaru, care va avea loc la Sala Foaier.

„Fiecare, captiv în prejudecăţi şi compromisuri, încearcă să se împotrivească pentru a putea fi liber în exprimare. În această recentă manifestare, propunerea mea e diferită, sunt hotărât să nu cedez, să îmi pot proteja felul de a gândi. În profesia mea, majoritatea, din lipsă de întrebări şi curaj, se sprijină pe un model obosit, monoton, cu efecte minore.

La toate deschiderile (vernisaje), indiferent de diversitatea propunerilor, se insinuează un stereotip ce se tot repetă începând cu: acroşajul la perete, panotarea, titluri pentru lucrări, un catalog convenţional, în final criticul ce explică profesioniştilor (nepregătiţii absentează) urmând apoi felicitări şi bifarea unui act cultural. Am renunţat la această formă de întrajutorare, toate elementele amintite nu-mi sunt de folos.

Percepţia realităţii e înşelătoare.

Lucrările mele apar îmbrăţişate de un personaj ce se vrea a fi autorul. Lucrarea încă îmi mai aparţine până în momentul în care va circula în lume. Pictorul va fi alungat în semianonimat.“

Florin Ciubotaru

Expoziţia va putea fi vizitată la Sala Foaier, până pe 15 ianuarie 2017, de marţi până duminică, între orele 10 şi 18. Luni este închis. Intrarea este liberă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările