Stiri despre vitalie ciobanu

  79 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Scriitorii citesc fragmente din textele incluse în antologia „16 prozatori de azi.lit”, care se lansează sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Scriitorii citesc fragmente din textele incluse în antologia „16 prozatori de azi.lit”, care se lansează sâmbătă

  Sâmbătă, de la ora 17.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, va avea loc o dezbatere pe marginea antologiei „16 prozatori de azi. lit”, publicată la editura Humanitas, în colecţia coordonată de Andreea Răsuceanu. Vor participa Adela Greceanu, Corina Sabău, Veronica D. Niculescu, Tatiana Ţîbuleac şi Augustin Cupşa- via Skype, Bogdan Răileanu şi Cosmin Perţa, care vor dialoga cu Mihaela Dedeoglu, cu Cezar Gheorghe şi cu Andreea Răsuceanu.

 • Deţinuţii învaţă
istoria neamului. „Nu vezi zilnic recordurile din Guinnes Book”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deţinuţii învaţă istoria neamului. „Nu vezi zilnic recordurile din Guinnes Book”

  Persoanele care sunt deţinute în penitenciarele din Republica Moldova pot învăţa istoria neamului în cadrul unei expoziţii a colecţionarului moldovean Petru Costin, deţinător al recordului Guinness. Deţinuţii vor putea să vadă cea mai mare hartă din lume confecţionată din monede, drapele din istoria Moldovei şi o colecţie de icoane şi cărţi bisericeşti vechi de 200 de ani.

 • Cine este Făt Frumos al
Moldovei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine este Făt Frumos al Moldovei?

  Scriitorii români din Republica Moldova când vorbesc despre cultura din Moldova invocă, de fapt, statutul glacial de Cenuşereasă al acesteia. Parcă nu mai există viaţă în rândul scriitorilor consacraţi la Chişinău, iar junii dibaci în mânuirea slovei sunt mai mult înfierbântaţi decât înfierbântă. Aici vine rândul unei alte cucoane cu mai multe pretenţii ce se lasă curtată mai greu, şi anume societatea civilă moldovenească.

 • Separatismul
vizibil şi separatismul ascuns
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Separatismul vizibil şi separatismul ascuns

  Scriam într-un articol anterior cât de important ar fi apelul la unitate naţională în Republica Moldova, pe care să-l lanseze guvernarea spre a preveni escaladarea tendinţelor separatiste din sud şi a dejuca alte diversiuni de aceeaşi natură.

 • Ce spune Moldovei EuroMaidanul ucrainean?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spune Moldovei EuroMaidanul ucrainean?

  Pentru Moldova, precum în cazul altor popoare foste sovietice, mult mai importante decât evoluţiile interne par să fie azi evenimentele din Ucraina, unde EuroMaidanul a obţinut primele concesii din partea puterii. Marţi sosea vestea demisiei guvernului Azarov şi erau anulate legile antidemocratice prin votul aceleiaşi majorităţi pro-Ianukovici care le aprobase două săptămâni mai devreme.

 • Gânduri
la început de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gânduri la început de an

  „Ce este azi: 1 ianuarie sau 32 decembrie?“ şi-a întrebat mama un băieţel isteţ în prima zi a noului an. Naivitatea jucăuşă a copilului, care a primit, evident, un răspuns prompt şi edificator, nu este lipsită de o bună doză de provocare analitică.

 • Coaliţia,
împreună

la bine şi la rău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia, împreună la bine şi la rău

  După baia de mulţime din 3 noiembrie, cu cei o sută de mii de participanţi, dornici să-şi exprime adeziunea la ideea de Europa, a venit „duşul rece“ al sondajului Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Moldova.

 • Oferta Vilnius pentru Transnistria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oferta Vilnius pentru Transnistria

  Iurie Leancă s-a întâlnit pentru a doua oară cu Evgheni Şevciuk, acum în localitatea Landshut din Germania. Privim cu ironie amară negocierile cu separatiştii pe care le poartă, de ani de zile, ca într-un ritual al inutilităţii, oamenii politici de la Chişinău.

 • Aeroportul
– ultimul bal
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aeroportul – ultimul bal

  Guvernul Leancă a demarat sub auspicii favorabile, la capătul unui „război fratricid“ ce părea să nu lase piatră pe piatră din fosta Alianţă pentru Integrare Europeană, însă ultimele două scandaluri, cu ecouri în exterior – privatizarea BEM şi concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău –, au creat noului cabinet nişte probleme de imagine mai greu de gestionat.

 • Jazz-ul ca revanşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jazz-ul ca revanşă

  „Pe timp de război, muzele tac“. E un citat din Cicero, aplicabil tranziţiei moldoveneşti, căruia, dacă ne gândim la soarta artiştilor noştri de azi, i-am putea asocia şi o altă vorbă celebră rostită de Brennus, căpetenia galilor: „Vae Victis (Vai de cei învinşi)!“.

 • Separatism versus unitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Separatism versus unitate

  Instalarea Guvernului Leancă produce satisfacţii la vest de Moldova, în cercul prietenilor şi partenerilor noştri europeni, şi sentimente ostile în est, la Moscova (dincolo de felicitările diplomatice cu prilejul învestirii adresate de Dmitri Medvedev omologului său moldovean). Supărarea ruşilor transpare însă prin cureaua lor de transmisie: regimul de la Tiraspol.

 • Spre Vilnius, ghidaţi din umbră de şefii de partid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spre Vilnius, ghidaţi din umbră de şefii de partid

  Părerile experţilor despre Guvernul Leancă sunt împărţite. În timp ce unii apreciază calităţile ministrului de Externe Natalia Gherman, care va asigura continuitatea vectorului european, alţii avertizează că eforturile ar putea fi periclitate de noi scandaluri de culise, provocate de „triunghiul bermudelor Filat-Lupu-Plahotniuc“