Stiri despre the economist

  55 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • The Economist: România este în formă mai bună în
această criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: România este în formă mai bună în această criză

  Economia României va înregistra o scădere de 5,7% în acest an, estimează Matthew Sherwood, senior Europe economist, în cadrul diviziei „Intelligence” a revistei britanice The Economist, care a declarat că ţara noastră este în formă mai bună în această criză, comparativ cu cea din 2009.

 • Aliaţi mai liberi decât alţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aliaţi mai liberi decât alţii

  Prezenţa la Paris a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, însoţit de adjunctul său, Mircea Geoană, a confirmat menţinerea unor opinii diferite, preşedintele francez nerenunţând la agenda sa, de promovare a Franţei, cu orice preţ, în condiţiile în care afirmaţiile sale teribiliste nu pot întări imaginea de putere regională, alterată şi de lovirea în aer a două elicoptere militare franceze, în Mali, în care au murit 13 militari francezi.

 • Clujul, prezentat în „The Economist”: la fel de mic precum apartamentul lui Boc, în care nu încape acvariul ţestoasei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clujul, prezentat în „The Economist”: la fel de mic precum apartamentul lui Boc, în care nu încape acvariul ţestoasei

  Jurnaliştii de la „The Economist” prezintă Cluj-Napoca drept unul dintre cele două oraşe ale ţării în care populaţie creşte, în condiţiile în care ţara a fost părăsită de 3-4 milioane de persoane. Oraşul este însă prea mic pentru cei 450.000 de locuitori, arată britanicii, care anunţă că din 2019, va demara un proiect imobiliar uriaş.

 • Lupta cu elitele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta cu elitele

  De-a lungul tranziţiei, a revenit destul de des în atenţie chestiunea „elitelor”. S-a spus că regimul comunist a distrus elitele şi, pentru a reconstrui ţara, e nevoie de formarea unor noi elite politice şi intelectuale. Au fost dispute pe tema „elitismului” şi „antielitismului”. Dar se întîmplă şi la case mai mari.

 • The Economist: „Laura Codruţa Kovesi a fost tratată ca un star rock la Summitul anticorupţie de la Londra”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: „Laura Codruţa Kovesi a fost tratată ca un star rock la Summitul anticorupţie de la Londra”

  The Economist a publicat, în ediţia tipărită, un articol despre lupta anticorupţie din lume, pornind de la accidentul în care şi-a pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Scandalul reprezintă, potrivit The Economist, un exemplu al luptei anticorupţie din România. Articolul atinge şi subiectul summit-ului anticorupţie de la Londra unde, scrie publicaţia, Laura Codruţa Kovesi a fost „tratată ca un star rock”.

 • „The Economist”: „În încercarea de a se salva, Ponta riscă să compromită întreaga luptă anticorupţie. UE ar putea pune presiuni pentru demisia lui”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Economist”: „În încercarea de a se salva, Ponta riscă să compromită întreaga luptă anticorupţie. UE ar putea pune presiuni pentru demisia lui”

  „Într-un interviu acordat în februarie, premierul, accentund angajamentul său faţă de lupta anticorupţie, ne-a declarat că s-a încheiat era imunităţii parlamentare. Patru luni mai târziu, chiar el se bazează pe ea”, scrie publicaţia „The Economist” despre urmărirea penală a premierului Victor Ponta. Jurnaliştii străini scriu şi că este posibil ca Uniunea Europeană să facă presiuni pentru demisia lui Ponta.

 • BBC: Demersul anticorupţie al României ajunge până la elite. Iohannis: „Astfel va creşte credibilitatea clasei politice”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BBC: Demersul anticorupţie al României ajunge până la elite. Iohannis: „Astfel va creşte credibilitatea clasei politice”

  România pare să devină în sfârşit serioasă în combaterea crimei organizate, la opt ani de la aderarea la UE şi la 13 ani de la înfiinţarea DNA, comentează BBC News Online, într-un material despre recentele acţiuni ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie care au ajuns până la vârful politicii româneşti. Şi revista „The Economist” vorbeşte în ediţia online despre activitatea procurorilor anticorupţie.

 • The Economist: Ponta preşedinte ar înseamna că România se va înscrie pe traiectoria Ungariei în era Orban
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: Ponta preşedinte ar înseamna că România se va înscrie pe traiectoria Ungariei în era Orban

  Renumita revistă „The Economist” publică un editoriat acid la adresa organizării secţiilor de vot pentru românii din diaspora. Mii dintre aceştia nu au putut vota, deşi au aşteptat ore întregi la coadă. Concluzia „The Economist”: „dacă va câştiga Ponta, cel mai probabil va reorienta ţara către Rusia şi China, cum a făcut Viktor Orban în Ungaria (...). Între timp, Iohannis poate doar spera că toţi susţinătorii lui vor reuşi să voteze”.

 • VIDEO Revanşa românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Revanşa românilor

  Ce vor face românii? Se vor trezi, îi vor mobiliza pe somnolenţi? Mai poate câştiga Iohannis, cel care, dixit adversarul său, nu-i om, ci „lucru”? N-ar fi doar victoria lui, ci al unui popor prea multă vreme umilit.

 • România capitalismului de cumetrie: patru milionari din cinci au supt de la stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România capitalismului de cumetrie: patru milionari din cinci au supt de la stat

  Peste 80% dintre averile celor mai bogaţi o sută de români sunt construite pe baza relaţiei dintre oamenii de afaceri şi autorităţile statului. Metoda de calcul porneşte de la o cercetare The Economist. Studiu de caz: averile celor patru miliardari în dolari pe care România i-a dat în ultimii opt ani. Există însă şi multimilionari care şi-au ridicat averile nu prin afaceri cu statul, ci preponderent prin iniţiative în zona privată.

 • „The Economist” despre MCV: Bulgaria rămâne în urmă, „România are o primăvară înaintea sa”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Economist” despre MCV: Bulgaria rămâne în urmă, „România are o primăvară înaintea sa”

  Într-un articol publicat pe un blog găzduit de ediţia online a celebrei publicaţii britanice de business „The Economist”, România este prezentată drept „o ţară care a implementat modificări legislative necesare şi mult-aşteptate, îmbunătăţind în acelaşi timp, de asemenea, cooperarea între instituţiile judiciare şi Ministerul Justiţiei”.

 • Uruguay, „ţara
anului”, potrivit „The Economist”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uruguay, „ţara anului”, potrivit „The Economist”

  Pentru prima dată în istorie săptămânalul britanic „The Economist” a ales „ţara anului”, acestă dinstincţie fiind acordată Uruguayului, stat care a luat decizia de a legaliza cultivarea, consumul şi vânzarea marijuanei.

 • O zi bună pentru România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O zi bună pentru România

  Ieri a fost o zi bună pentru România.  Da, da, chiar aşa. Cuvinte ce unora vi se vor părea paradoxale. Să vă explic.

 • The Economist le urează românilor şi bulgarilor „Bun venit“ în Marea Britanie, într-o scrisoare deschisă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist le urează românilor şi bulgarilor „Bun venit“ în Marea Britanie, într-o scrisoare deschisă

  Renumitul săptămânal britanic a publicat astăzi o scrisoare deschisă în care îi invită pe români şi pe bulgari să vină să muncească în Marea Britanie, amintindu-le că de la 1 ianuarie sunt liberi să meargă oriunde în Uniunea Europană. „The Economist“ a lansat o serie de articole pozitive cu privire la prezenţa românilor în Regatul Unit, în încercarea de a combate valul de critici nerealiste promovate de tabloide şi guvernanţi.

 • „Întoarcerea presei tipărite“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Întoarcerea presei tipărite“

  „The Economist“ nu pare să fi suferit din pricina erodării publicităţii şi a vânzărilor, care afectează presa scrisă din întreaga lume în ultimii ani.

 • „The
Economist“: „Jurnaliştii străini sunt victimele unui atac
feroce din partea Guvernului român“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Economist“: „Jurnaliştii străini sunt victimele unui atac feroce din partea Guvernului român“

  „The Economist“ publică astăzi un articol pe blogul Eastern approaches, care comentează chestiuni din Europa de Est, în care vorbeşte despre situaţia jurnaliştilor din România. Sub titlul „Journalists under fire“ se ascunde povestea jurnaliştilor acuzaţi că ar fi agenţi ai lui Traian Băsescu, înfieraţi de către unii lideri politici, dar mai ales de către publicaţia „Cotidianul“.

 • The Economist: Victor Ponta are un apetit scăzut pentru coabitare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: Victor Ponta are un apetit scăzut pentru coabitare

  ”The Economist” analizează situația financiară a României, care este profund afectată de actuala criză politică. Publicația notează că Victor Ponta ”are un apetit scăzut de coabitare”, încercând ”nenumărate manevre ca să scape de Băsescu”.

 • The Economist: Este situaţia din România mai gravă decât cea din Ungaria?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  The Economist: Este situaţia din România mai gravă decât cea din Ungaria?

  Declaraţiile dure nu reprezintă punctul forte al Comisiei Europene, mai ales atunci când e vorba despre evenimente politice dintr-un stat membru. Pe 7 iulie, însă, CE şi-a încălcat tradiţia şi a emis un avertisment dur la adresa guvernului român, exprimându-şi „îngrijorarea“ faţă de acţiunile care subminează Curtea Constituţională.

Modifică Setările