“The Economist”: evenimentele din România “dau impresia unei ţări în regres”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, îşi va relua funcţia, dar acest lucru nu va pune capăt luptei politice, scrie publicaţia britanică "The Economist" într-o analiză a situaţiei din România intitulată "Lupta din justiţie".

Majoritatea din Parlament va îngreuna munca preşedintelui Băsescu, scrie publicaţia, adăuând că lupta politică se va intensifica probabil înaintea alegerilor parlamentare din noiembrie, mai ales pentru faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat că partidul său nu doreşte coabitarea cu Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat în mod repetat că încercările lui Victor Ponta de a-l înlătura de la putere sunt legate de încercările acestuia de a prelua controlul sistemului judiciar , aminteşte publicaţia. "Vechea gardă politică este îngrijorată privind independenţa procurorului general şi a biroului anticuorupţie. Condamnarea pentru corupţie a lui Adrian Năstase a fost un fel de trezire la realitate .

Ponta pare fi folosit ca instrument în lupta pentru acapararea puterii judiciare", se arată în articol. Publicaţia aminteşte de asemenea că moneda naţională a României a scăzut la un minim absolut faţă de euro din cauza crizei politice, iar FMI este alarmat.

Măsuri de austeritate până în septembrie

În urma unui acord de 5 miliarde de euro, "FMI îndeamnă guvernul să implementeze o serie de măsuri de austeritate şi de privatizări până la sfârşitul lui septembrie".
"UE şi SUA monitorizează îndeaproape criza politică din Ropmânia.

Politicienii de la Bruxelles se întreabă dacă nu cumva primirea României în uniune a fost o greşeală. Acum depinde de liderii de la Bucuresti dacă aceştia vor arăta Occidentului că sunt gata să transforme ţara într-o democraţie funcţională.

Evenimentele din ultimele luni dau impresia unei ţări în regres aproape din toate punctele de vedere", conchide "The Economist"

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite