Stiri despre teatrul nottara

  112 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „The Family”, în viziune feministă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „The Family”, în viziune feministă

  Fetele Pelican, din spectacolul Teatrului Nottara şi familia lor aferentă, vin dintr-o realitate britanică. Actuală ce-i drept, dar cu unele specificităţi marcante.

 • Lecţia de Eugen Ionesco, prima premieră a anului la Teatrul Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţia de Eugen Ionesco, prima premieră a anului la Teatrul Nottara

  Teatrul Nottara anunţă prima premieră a anului, o montare inedită a celebrei piese Lecţia de Eugène Ionesco, în regia şi light-design-ul lui Felix Alexa. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar în distribuţie se găsesc actorii Gabriel Răuţă, Cristina Juncu şi Catrinel Dumitrescu.

 • Incertitudinea redeschiderii teatrelor bucureştene. Manageri: E simplu să închizi, e foarte greu pentru un teatru să repună tot mecanismul în mişcare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incertitudinea redeschiderii teatrelor bucureştene. Manageri: E simplu să închizi, e foarte greu pentru un teatru să repună tot mecanismul în mişcare

  Redeschiderea teatrelor bucureştene, anunţată ca fiind posibilă începând de luni, este marcată de incertitudine şi emoţie. Manageri de teatre au declarat luni pentru News.ro că, până la prânz, nu au primit ordinul oficial şi recomandările din partea autorităţilor, astfel că sunt încă în aşteptare.

 • Cui îi
place?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cui îi place?

  Nu avem indicii că i-ar fi mers chiar foarte bine literaturii dramatice a bătrânului Will în actuala stagiune bucureşteană. Dimpotrivă.

 • M-am aşteptat
la mult mai mult...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  M-am aşteptat la mult mai mult...

  Trebuie să mărturisesc că de multă vreme nu mi-a fost atât de greu să scriu un comentariu despre un spectacol aşa cum stau lucrurile acum când încerc să aştern pe ecranul computerului câteva impresii despre cel intitulat „Molière/eréiloM“, producţie a Teatrului „Nottara“ din Bucureşti căruia i s-a făcut cinstea de a deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului „Fest(in) pe bulevard“.

 • Trei
poveşti sentimentale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei poveşti sentimentale

  Ce crede critica teatrală din Canada despre Norm Foster, autorul piesei „Praf de stele“, recent intrată în repertoriul Teatrului „Nottara“?

 • Remember la Teatrul Nottara. „Asta-i ciudat“ după Miron Radu Paraschivescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remember la Teatrul Nottara. „Asta-i ciudat“ după Miron Radu Paraschivescu

  Printre succesele din anii de răscruce ai României, respectiv trecerea de la dictatură la democraţie (cu semnele de întrebare de rigoare pe care le-a adăugat timpul), s-a aflat şi spectacolul „Păguboşii“, un muzical reuşit de Eugen Rotaru după muzica lui Laurenţiu Profeta, transpus scenic de Gelu Colceag în scenografia Ştefaniei Cenean şi coregrafia Roxanei Colceag.

 • Fest(in) pe Bulevard 2018. Invitat de onoare, Planeta
Shakespeare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fest(in) pe Bulevard 2018. Invitat de onoare, Planeta Shakespeare

  Teatrul Nottara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, lansează cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard care în acest an se va desfăşura pe trei etape: Planeta Shakespeare (27 aprilie- 6 mai), Fest(in) pe Bulevard (12-21 octombrie), respectiv Secţiunea MultiArt Exit (21-22 noiembrie), organizată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

 • Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani

  Cunoscutul regizor de teatru Felix Alexa a împlinit astăzi 50 de ani, într-un moment parcă mai prolific ca niciodată. Zilele acestea bifează a treia colaborare cu Teatrul Ţăndărică, unde a montat "Scufiţa Roşie", dar pe final de an pregăteşte şi un nou spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti, în timp ce culege laurii succesului cu o montare recentă la Teatrul Nottara.

 • Festivalul Multiart.Deţinuţi din cinci penitenciare din ţară vor deveni actori, timp de două zile, la Teatrul Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Multiart.Deţinuţi din cinci penitenciare din ţară vor deveni actori, timp de două zile, la Teatrul Nottara

  Între 22  şi 23 noiembrie, la Teatrul Nottara, va avea loc Festivalul Multiart pentru deţinuţi- Dana Cenuşă- Descătuşare prin cultură, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Teatrul Nottara. În cadrul unei conferinţe de presă organizate cu această ocazie, Ioana Morar- şefa Direcţiei de Reintegrare Socială din cadrul ANP şi Marinela Ţepuş- directoare a teatrului, au explicat ce înseamnă acest festival pentru societate.

 • Claudiu Goga faţă cu I.L. Caragiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Claudiu Goga faţă cu I.L. Caragiale

  A pune în scenă un titlu clasic a devenit un pariu teatral ispititor pentru orice regizor care vrea să-şi încerce puterile creative şi o probă aproape obligatorie, provocatoare pentru orice creator ajuns într-un punct de maturitate a carierei.

 • O comedie celebră şi un spectacol cu explicaţiile unui terorist, pe 15 octombrie în cadrul „FEST(in) pe Bulevard“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O comedie celebră şi un spectacol cu explicaţiile unui terorist, pe 15 octombrie în cadrul „FEST(in) pe Bulevard“

  Duminică, 15 octombrie, este ziua a noua a Festivalului Internaţional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” (7-18 octombrie), organizat de Nottara. Este weekend, aşa că evenimentele sunt multe şi diverse. De la ora 18.00, la Teatrul Ţăndărică, Sala Mare, publicul poate vedea Kimberly de David Lindsay-Abaire, în regia Andreei Vulpe, o producţie a Teatrului de Comedie.D

 • A început Laboratorul de Teatru DENS, la Nottara. Trei spectacole montate  de regizori ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început Laboratorul de Teatru DENS, la Nottara. Trei spectacole montate  de regizori ruşi

  Luni a început cea de-a doua ediţie a Laboratorului de Teatru DENS. Până vineri,18 august, trei regizoi ruşi vor colabora cu cu actori ai teatrului Nottara, iar pe 20 şi 21 august, cele trei spectacole care vor fi realizate în urma laboratorului, vor fi prezentate publicului. Acestea sunt „Steaua fără nume” (Mihail Sebastian), „Mitică Popescu” (Camil Petrescu) şi „Opinia publică” (Aurel Baranga).

 • Spiritul
moldovenesc umple o scenă întreagă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spiritul moldovenesc umple o scenă întreagă

  De obicei, scriu despre politica internă din Republica Moldova cu trimiteri la chestiunile fierbinţi din geopolitica curentă sau la alte probleme ce ţin de domeniul relaţiilor internaţionale. Cu toate acestea, consider că vorbim prea puţin despre cultură în România şi încă şi mai puţin despre tinerele talente.

 • Farmecul discret al unui teatru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Farmecul discret al unui teatru

  Se află în plină desfăşurare Festivalul Nottara 70, prin care Teatrul de pe Bulevardul Magheru îşi sărbătoreşte cele şapte decenii de prezenţă activă în viaţa culturală românească.

 • Un nou
jurnal de premiere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nou jurnal de premiere

  Consemnez în cele ce urmează trei premiere din trei teatre diferite - Teatrul Naţional din Târgu Mureş- Compania Liviu Rebreanu, Teatrul Bacovia din Bacău şi Teatrul Nottara din Bucureşti.

 • Deţinuţii din cinci penitenciare vor fi actori pe scena Teatrului Nottara în cadrul festivalului „Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deţinuţii din cinci penitenciare vor fi actori pe scena Teatrului Nottara în cadrul festivalului „Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură”

  Deţinuţii din cinci penitenciare vor participa în perioada 23 şi 24 noiembrie la Festivalul Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură, o manifestare care a ajuns la cea de-a opta ediţie. Concret, 56 de deţinuţi vor fi actori în piese de teatru puse în scenă la Teatrul Nottara din Capitală, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

 • Spectacole
la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spectacole la Nottara

  Festivalul Fest(in) pe Bulevard a fost o ocazie, pentru instituţia organizatoare, să îşi prezinte cele mai recente producţii. Despre Iarna, în regia lui Mihai Măniuţiu, am scris în urmă cu puţin timp. Iată acum alte trei cronici

 • Un
veritabil, un vibrant poem teatral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un veritabil, un vibrant poem teatral

  Fără doar şi poate, doar o coincidenţă a făcut ca acelaşi număr, dublu, (106-107 din anul 2010), al revistei Alternatives théâtrales să abordeze temele La scène roumaine şi Jon Fosse

Modifică Setările