
„The Family”, în viziune feministă
Fetele Pelican, din spectacolul Teatrului Nottara şi familia lor aferentă, vin dintr-o realitate britanică. Actuală ce-i drept, dar cu unele specificităţi marcante.
Fetele Pelican, din spectacolul Teatrului Nottara şi familia lor aferentă, vin dintr-o realitate britanică. Actuală ce-i drept, dar cu unele specificităţi marcante.
Spectacolul „Capcană mortală”, de Ira Levin, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, o montare în premieră pe ţară, se joacă duminică, de la ora 20.30, la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara.
Teatrul Nottara anunţă prima premieră a anului, o montare inedită a celebrei piese Lecţia de Eugène Ionesco, în regia şi light-design-ul lui Felix Alexa. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, iar în distribuţie se găsesc actorii Gabriel Răuţă, Cristina Juncu şi Catrinel Dumitrescu.
Redeschiderea teatrelor bucureştene, anunţată ca fiind posibilă începând de luni, este marcată de incertitudine şi emoţie. Manageri de teatre au declarat luni pentru News.ro că, până la prânz, nu au primit ordinul oficial şi recomandările din partea autorităţilor, astfel că sunt încă în aşteptare.
Nu avem indicii că i-ar fi mers chiar foarte bine literaturii dramatice a bătrânului Will în actuala stagiune bucureşteană. Dimpotrivă.
Ion Brad, fost director al Teatrului Nottara (între anii 1984 şi 1990), a încetat din viaţă la vârsta de 89 de ani, anunţă instituţia.
Trebuie să mărturisesc că de multă vreme nu mi-a fost atât de greu să scriu un comentariu despre un spectacol aşa cum stau lucrurile acum când încerc să aştern pe ecranul computerului câteva impresii despre cel intitulat „Molière/eréiloM“, producţie a Teatrului „Nottara“ din Bucureşti căruia i s-a făcut cinstea de a deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului „Fest(in) pe bulevard“.
Ce crede critica teatrală din Canada despre Norm Foster, autorul piesei „Praf de stele“, recent intrată în repertoriul Teatrului „Nottara“?
Printre succesele din anii de răscruce ai României, respectiv trecerea de la dictatură la democraţie (cu semnele de întrebare de rigoare pe care le-a adăugat timpul), s-a aflat şi spectacolul „Păguboşii“, un muzical reuşit de Eugen Rotaru după muzica lui Laurenţiu Profeta, transpus scenic de Gelu Colceag în scenografia Ştefaniei Cenean şi coregrafia Roxanei Colceag.
Trupa de teatru “TREPTE” din Călăraşi va fi prezentă pe scena Teatrului Nottara Bucureşti, cu spectacolul “Eu când vreau să fluier, fluier!”, regia artistică: Ştefan Niţu.
Teatrul Nottara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, lansează cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard care în acest an se va desfăşura pe trei etape: Planeta Shakespeare (27 aprilie- 6 mai), Fest(in) pe Bulevard (12-21 octombrie), respectiv Secţiunea MultiArt Exit (21-22 noiembrie), organizată în colaborare cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Trupa de teatru „Totem” a Penitenciarului Galaţi, compusă din trei persoane private de libertate, a interpretat joi, 23 noiembrie 2017, piesa de teatru de păpuşi „Prostia omenească” pe scena Teatrului Notarra.
Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi invită iubitorii de teatru marţi, 21 noiembrie 2017, la ora 19.00, la spectacolul „Vizitatorul”, în regia lui Claudiu Goga, piesă ce va fi pusă în scenă de teatrul Nottara.
Cunoscutul regizor de teatru Felix Alexa a împlinit astăzi 50 de ani, într-un moment parcă mai prolific ca niciodată. Zilele acestea bifează a treia colaborare cu Teatrul Ţăndărică, unde a montat "Scufiţa Roşie", dar pe final de an pregăteşte şi un nou spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti, în timp ce culege laurii succesului cu o montare recentă la Teatrul Nottara.
Între 22 şi 23 noiembrie, la Teatrul Nottara, va avea loc Festivalul Multiart pentru deţinuţi- Dana Cenuşă- Descătuşare prin cultură, organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Teatrul Nottara. În cadrul unei conferinţe de presă organizate cu această ocazie, Ioana Morar- şefa Direcţiei de Reintegrare Socială din cadrul ANP şi Marinela Ţepuş- directoare a teatrului, au explicat ce înseamnă acest festival pentru societate.
A pune în scenă un titlu clasic a devenit un pariu teatral ispititor pentru orice regizor care vrea să-şi încerce puterile creative şi o probă aproape obligatorie, provocatoare pentru orice creator ajuns într-un punct de maturitate a carierei.
Comentez astăzi alte două dintre spectacolele aflate în oferta celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) PE BULEVARD ce s-a încheiat ieri seară la Bucureşti.
Comentez astăzi două dintre spectacolele aflate în oferta celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) PE BULEVARD.
Duminică, 15 octombrie, este ziua a noua a Festivalului Internaţional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” (7-18 octombrie), organizat de Nottara. Este weekend, aşa că evenimentele sunt multe şi diverse. De la ora 18.00, la Teatrul Ţăndărică, Sala Mare, publicul poate vedea Kimberly de David Lindsay-Abaire, în regia Andreei Vulpe, o producţie a Teatrului de Comedie.D
Între 7 şi 18 octombrie are loc cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(in) pe Bulevard, care va reuni 39 de spectacole de teatru, două spectacole de muzică şi o serie de evenimente conexe, la care participă artişti din opt ţări: Argentina, Bulgaria, Coreea de Sud, Croaţia, Franţa, Germania, Republica Moldova şi România.
Luni a început cea de-a doua ediţie a Laboratorului de Teatru DENS. Până vineri,18 august, trei regizoi ruşi vor colabora cu cu actori ai teatrului Nottara, iar pe 20 şi 21 august, cele trei spectacole care vor fi realizate în urma laboratorului, vor fi prezentate publicului. Acestea sunt „Steaua fără nume” (Mihail Sebastian), „Mitică Popescu” (Camil Petrescu) şi „Opinia publică” (Aurel Baranga).
De obicei, scriu despre politica internă din Republica Moldova cu trimiteri la chestiunile fierbinţi din geopolitica curentă sau la alte probleme ce ţin de domeniul relaţiilor internaţionale. Cu toate acestea, consider că vorbim prea puţin despre cultură în România şi încă şi mai puţin despre tinerele talente.
Foarte aproape de final de stagiune Teatrul de pe Bulevard (de pe bulevardul bucureştean Magheru, fireşte) şi-a sărbătorit prin spectacole, festivităţi, premieri şi premiere cei 70 de ani de la înfiinţare.
Se află în plină desfăşurare Festivalul Nottara 70, prin care Teatrul de pe Bulevardul Magheru îşi sărbătoreşte cele şapte decenii de prezenţă activă în viaţa culturală românească.
Actorul Alexandru Repan, care a împlinit 77 de ani, lansează la Teatrul Nottara un proiect inedit: o cafenea literar-artistică ce îşi propune să creeze o atmosferă boemă, în spiritul unei „proze şi poezii vii peste timp care vorbeşte de la sine”.
Teatrul Nottara a programat pentru miercuri, 15 februarie 2017, de la ora 19:00, la Sala Horia Lovinescu - “ALCOOL”, un spectacol realizat de către regizorul Mihai Măniuţiu pe versurile lui Ion Mureşan şi muzica Adei Milea.
Consemnez în cele ce urmează trei premiere din trei teatre diferite - Teatrul Naţional din Târgu Mureş- Compania Liviu Rebreanu, Teatrul Bacovia din Bacău şi Teatrul Nottara din Bucureşti.
Deţinuţii din cinci penitenciare vor participa în perioada 23 şi 24 noiembrie la Festivalul Dana Cenuşă - Descătuşare prin cultură, o manifestare care a ajuns la cea de-a opta ediţie. Concret, 56 de deţinuţi vor fi actori în piese de teatru puse în scenă la Teatrul Nottara din Capitală, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Festivalul Fest(in) pe Bulevard a fost o ocazie, pentru instituţia organizatoare, să îşi prezinte cele mai recente producţii. Despre Iarna, în regia lui Mihai Măniuţiu, am scris în urmă cu puţin timp. Iată acum alte trei cronici
Fără doar şi poate, doar o coincidenţă a făcut ca acelaşi număr, dublu, (106-107 din anul 2010), al revistei Alternatives théâtrales să abordeze temele La scène roumaine şi Jon Fosse