Stiri despre tandarica

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aniversare: regizorul Felix Alexa, la 50 de ani

  Cunoscutul regizor de teatru Felix Alexa a împlinit astăzi 50 de ani, într-un moment parcă mai prolific ca niciodată. Zilele acestea bifează a treia colaborare cu Teatrul Ţăndărică, unde a montat "Scufiţa Roşie", dar pe final de an pregăteşte şi un nou spectacol la Teatrul Naţional din Bucureşti, în timp ce culege laurii succesului cu o montare recentă la Teatrul Nottara.

 • INTERVIU Ovidiu Lipan „Ţăndărică“, baterist şi compozitor: „În Germania, am trăit ca într-o închisoare în libertate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ovidiu Lipan „Ţăndărică“, baterist şi compozitor: „În Germania, am trăit ca într-o închisoare în libertate“

  Ovidiu Lipan „Ţăndărică“ (63 de ani) a povestit cum dădea lecţii de acordeon la 11 ani pentru 50 de lei pe oră, cum a copilărit într-un cartier de evrei, romi şi greci şi cum s-a întâlnit cu agenţii de Securitate la 12 ani. A vorbit şi despre călătoriile muzicale cu formaţia Phoenix, cu care a plecat în Germania înainte de Revoluţie. Acolo i-a fost dor de România, ţara în care s-a întors definitiv acum 16 ani.

 • Teatrul Ţăndărică a adus bucurii copiilor cu Festivalul ImPuls
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică a adus bucurii copiilor cu Festivalul ImPuls

  Teatrul Ţăndărică din Bucureşti, susţinut  de Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu UNIMA România, a organizat în perioada 19-28 noiembrie cea de-a XII-a ediţie a Festivalului internaţional al teatrului contemporan de animaţie - ImPuls.

 • INTERVIU Cristian Pepino, regizor de teatru
de animaţie: „Familia mea se trage din
cavalerii cruciaţi ai lui Pepin le Bref, dacă ştiţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Cristian Pepino, regizor de teatru de animaţie: „Familia mea se trage din cavalerii cruciaţi ai lui Pepin le Bref, dacă ştiţi“

  Cristian Pepino vorbeşte despre fabuloasa istorie a familiei, despre copilăria prin Bucureştiul comunist şi despre tinereţea boemă când ştia ca-n palmă ţărmul Mării Negre de la Vama Veche. Cristian Pepino a pus mai presus decât orice teatrul. Teatrul de păpuşi nu e joacă, e o abilitate subtilă de a îmbina joaca, mesajele sociale cu arta. Iar piesele lui au fost apreciate pe plan mondial, fac şi ele parte din paşaportul cultural românesc.

 • Un zâmbet larg cât 70 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un zâmbet larg cât 70 de ani

  „Ce e Ţăndărică? Asociaţi-l cu un singur cuvânt”, ne roagă eleganta actriţă Petronela Purima, căreia prezenţa de spirit nu-i lipseşte niciodată. „Bucurie, o cale, drumul spre învăţătură, iniţiere, o viaţă”, se aud răspunsuri din diferite colţuri ale sălii.

 • REPORTAJ „Punguţa cu doi bani“: piesa unde şi copiii s-au dat în spectacol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ „Punguţa cu doi bani“: piesa unde şi copiii s-au dat în spectacol

  Jocul actoricesc de la teatrul de păpuşi e o adevărată fascinaţie pentru publicul spectator. Însă atunci când pe scaune stau în special copii de 3-4 ani, joaca se mută, inevitabil, şi în faţa scenei. „Weekend Adevărul“ prezintă cum este privită o piesă de teatru prin ochii celor mici şi reacţiile zglobii ale acestora.

 • Păpuşi dintr-o realitate superioară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Păpuşi dintr-o realitate superioară

  Tracasaţi, hingheriţi, alergaţi dintr-un loc în altul, risipiţi în mii de ocupaţii, cu mintea fragmentată în sute de direcţii. Aceştia suntem noi, cei de astăzi. Alegem spectacole care ne biciuiesc senzorii şi ne magnetizează mintea pentru o clipă. După? Un alt flash care să ne înnebunească. Apoi? Un altul şi tot aşa... şocuri peste şocuri pentru o sensibilitate din ce în ce mai bătucită.

 • Bucurii
pentru copii. Azi din China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucurii pentru copii. Azi din China

  Cam la vremea asta ne bucurăm în fiecare an de un festival unic în Bucureşti, cu păpuşi colorate şi sprintene, puse pe năzdrăvănii şi pe tot felul de şotii, la sfârşitul cărora trag ceva învăţăminte.

 • Teatrul Ţăndărică pleacă în China
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică pleacă în China

  Între 15 şi 25 septembrie, Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” va susţine zece reprezentaţii în Guangzhou, China. Turneul denumit „Alice în ţara minunilor” se joacă limba chineză şi este regizat de Alice Barb.

 • Clanurile mafiote care-şi împart puterea în Teleorman: Ţăndărică şi Sportivii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clanurile mafiote care-şi împart puterea în Teleorman: Ţăndărică şi Sportivii

  De judeţele sărace, precum Teleorman şi clanurile mafiote fug. Aşa se face, că potrivit unei analize recente, în judeţul nostru doar două “clanuri interlope fac legea”: “Ţăndărică” şi mai nou “Sportivii”. Cămătărie, incendieri, bătăi şi scandaluri, acestea sunt principalele activităţi asociate clanurilor din judeţul Teleorman.

 • Bucureştiul devine capitala teatrului de animaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureştiul devine capitala teatrului de animaţie

  Ediţia a şaptea a Festivalului Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie" se va desfăşura între 24 noiembrie şi 4 decembrie, la Bucureşti.

 • Ştefan Bănică jr. şi Ţăndărică vin la Feldioara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ştefan Bănică jr. şi Ţăndărică vin la Feldioara

  Timp de trei zile, de mâine şi până duminică, distracţia şi spectacolul vor fi cuvintele de ordine, La Feldioara.Parada cavalerilor şi a domniţelor, precum şi concertele unor artişti români celebri vor crea o atmosferă de neuitat.

 • FOTO Păpuşile de la Ţăndărică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Păpuşile de la Ţăndărică

  Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie" debutează azi, la Teatrul Ţăndărică, din Bucureşti, cu premiera oficială a unui spectacol de Alexander Hausvater: „Galaxia Švejk", în scenografia lui Constantin Ciubotariu şi costumele Florilenei Popescu.

 • Teatrul Ţăndărică s-a mutat în cort
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teatrul Ţăndărică s-a mutat în cort

  În toată luna iulie, spectacolele pentru copii se vor juca în Parcul IOR. Dotat cu toate utilităţile unei săli de spectacol performant, cortul achiziţionat de Teatrul Ţăndărică  este unic în peisajul teatral românesc.

 • Porecla care te defineşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Porecla care te defineşte

  Numele şi prenumele te identifică, însă porecla subliniază, de fapt, cum eşti: subţirel, burtos, frumos, glumeţ, blond, zgârcit sau cu mers tiptil, ca de motan. Poreclele, simboluri ale persoanelor, au devenit comune în orice grup. Unele dintre ele sunt folosite atât de des, încât mulţi nici nu mai ştiu numele poreclitului. Toţi membrii grupului înţeleg exact la cine se referă.

 • Bucureşti: Teatru de păpuşi şi origami, la Ţăndărică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Teatru de păpuşi şi origami, la Ţăndărică

  Cei mici vor vedea, în premieră, reprezentaţii cu figurine din hârtie pliată.Unele reprezentaţii vor avea loc în decorul expoziţia „Fabulos, deschisă în holul Teatrului Ţăndărică şi care reuneşte creaţiile celor mai talentaţi artişti origami din România.

Modifică Setările