Stiri despre svr

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rusia îşi mobilizează forţele la graniţa Europei. Va fi război sau pace?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia îşi mobilizează forţele la graniţa Europei. Va fi război sau pace?

  Rusia ocupă o poziţie neobişnuită pe scena mondială. Sub preşedintele Vladimir Putin, Moscova a demonstrat în repetate rânduri că are capacitatea de a destabiliza ordinea internaţională, dar nu şi capacitatea de a umple vidul pe care îl creează. În timp ce Rusiei îi lipseşte puterea militară pentru a contesta supremaţia SUA, NATO nu-i ignoră capacităţile militare din Crimeea şi arealul Mării Negre.

 • În 2021, miza
războiului din umbră dintre Vest şi Rusia va creşte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În 2021, miza războiului din umbră dintre Vest şi Rusia va creşte

  În ultimii ani, operaţiunile secrete ale Rusiei pot fi descrise drept cinice, criminale, uneori sofisticate, uneori incompentente dar, aproape întotdeauna, deosebit de agresive. Cauzele acestei agresivităţi, precum şi răspunsul Vestului, vor defini acest război al umbrelor, din hoteluri moscovite, în paradisuri fiscale sau în spaţiul virtual, în 2021 şi mai departe.

 • Laboratoarele propagandei (I): Institutul aflat în slujba intereselor Kremlinului, condus de ofiţerii SVR
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laboratoarele propagandei (I): Institutul aflat în slujba intereselor Kremlinului, condus de ofiţerii SVR

  De multe ori, sunt remarcate doar produsele finale ale propagandei ruseşti, adică materialele apărute în mass-media. LARICS însă vă prezintă locurile în care propaganda rusă este elaborată. Astfel, începem o serie de analize a institutelor care promovează poziţia autorităţilor ruse. Primul pe listă este Institutul Rus de Studii Strategice (RISS, riss.ru).

 • Incendiu
la sediul central al spionajului rus din Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendiu la sediul central al spionajului rus din Moscova

  Un incendiu a izbucnit la sediul central de la Moscova al serviciilor ruse de informaţii externe (SVR), însă nimeni nu a fost rănit, a anunţat agenţia rusă de spionaj, relatează The Associated Press.

 • Un fost agent secret din Ungaria dezvăluie cât de periculoasă este Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un fost agent secret din Ungaria dezvăluie cât de periculoasă este Rusia

  Un agent secret ungar care a lucrat pentru serviciul de contraspionaj vreme de 13 ani a dezvăluit, într-un interviu acordat în exclusivitate portalului de ştiri din Ungaria „Index“, cât de mare este pericolul reprezentat de Rusia pentru Uniunea Europeană şi care sunt armele pe care mizează agenţii Moscovei.

 • Tandemul Meleşcanu-Tăriceanu întinde mâna Rusiei. Ce politician rus, interzis în UE, era primit de şeful Senatului în 2015
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tandemul Meleşcanu-Tăriceanu întinde mâna Rusiei. Ce politician rus, interzis în UE, era primit de şeful Senatului în 2015

  Liderul diplomaţiei de la Bucureşti, Teodor Meleşcanu, şi al doilea om în stat, Călin Popescu-Tăriceanu, susţin o destindere a relaţiilor cu Rusia, „să nu fim noi mai catolici decât Papa“, fapt demonstrat prin ultimele lor acţiuni şi intervenţii publice. Mai mult, cei doi nu au ezitat să aibă o atitudine critică faţă de partenerii occidentali când aceştia au cerut respectarea statului de drept şi continuarea luptei împotriva corupţiei.

 • FBI: Hackerul Guccifer 2.0, care susţine că este român, ar fi, de fapt, un proiect al serviciilor ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FBI: Hackerul Guccifer 2.0, care susţine că este român, ar fi, de fapt, un proiect al serviciilor ruse

  Serviciile ruse de informaţii, civile şi militare, au operat sub identităţi false pentru a lansa atacuri informatice în SUA, inclusiv asupra unui partid politic, potrivit unui raport al FBI şi Departamentului pentru Securitate Internă. Portalul de ştiri Ouest France afirmă că, potrivit documentului, hackerul Guccifer 2.0, care susţine că este român, ar fi, de fapt, un proiect al serviciilor ruse.

 • Jocurile clandestine ale Războiului hibrid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocurile clandestine ale Războiului hibrid

  Cârtiţele - agenţi care penetrează sistemele de securitate naţionale pe termen lung - fac parte din cel mai negru scenariu cu care se poate confrunta un serviciu de informaţii. În realitate, mai rar decât în ​​romanele de spionaj, cârtiţele, există şi pot face daune enorme în vânzarea secretelor şi diminuarea capacităţii de spionaj a unei ţări.

 • În Rusia se revine la o structură a serviciilor de
informaţii similară cu KGB din perioada sovietică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În Rusia se revine la o structură a serviciilor de informaţii similară cu KGB din perioada sovietică

  În dimineaţa de după alegerile parlamentare din Rusia, o altă veste a ajuns în presa rusă. Autorităţile pregătesc o profundă reformă a sectorului instituţiilor de forţă. Ziarul „Kommersant” a fost unica instituţie de presă care a relatat despre aceste noi planuri ale guvernării ruse. Ca orizont temporal, reforma urmează să se finalizeze până la alegerile prezidenţiale din martie 2018.

 • Cum au aflat doi puşti canadieni că părinţii lor sunt spioni ruşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au aflat doi puşti canadieni că părinţii lor sunt spioni ruşi

  Născuţi în Canada, plecaţi alături de părinţii lor în Statele Unite, unde au trăit ani la rând „visul american“, doi tineri au avut o surpriză de proporţii după ce agenţii FBI au dat buzna în casa în care îşi duceau viaţa liniştită.

 • F-Type SVR, cel mai sălbatic Jaguar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  F-Type SVR, cel mai sălbatic Jaguar

  Au apărut imaginile cu cea mai sălbatică variantă a coupeului Jaguar F-Type SVR. Modelul va fi oferit în două variante şi cu un motor de 575 CP.

 • Un spion dezertor din KGB acuză Rusia de moartea misterioasă a unui agent MI6
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un spion dezertor din KGB acuză Rusia de moartea misterioasă a unui agent MI6

  Spionul MI6 Gareth Willams, al cărui trup neînsufleţit a fost găsit acum cinci ani într-o geantă amplasată în cada din baia apartamanentului său din Londra, a fost ucis la ordinul Serviciului de Externe al Federaţiei Ruse (SVR), susţine pentru Daily Mirror Boris Karpicikov, un fost maior din cadrul KGB.

 • Cum opera cuibul de spioni ruşi, deconspiraţi de FBI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum opera cuibul de spioni ruşi, deconspiraţi de FBI

  Încă un scandal de spionaj tensionează relaţiile ruso-americane. Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI) a deconspirat o reţea de spioni ruşi din care ar face parte şi angajatul unei bănci. Spioni ruşi foloseau bilete, pălării sau ziare pentru a-şi disimula activităţile la New York, susţine FBI.

 • Uniunea Europeană îi sancţionează pe şefii serviciilor ruse de informaţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Uniunea Europeană îi sancţionează pe şefii serviciilor ruse de informaţii

  Directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, şi şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Mihail Fradkov, fost prim-ministru, figurează pe lista celor 15 persoane sancţionate vineri de Uniunea Europeană, care a fost publicată sâmbătă dimineaţa în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. În afară de cele 15 peroane sancţionate, pe listă mai apar şi 18 entităţi comerciale.

 • Colonelul Vladimir Vladimirovici Putin...alesul, aleşilor (5)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Colonelul Vladimir Vladimirovici Putin...alesul, aleşilor (5)

  În martie 1994, ex-colonelul KGB Vladimir V. Putin va participa la o întrunire a Uniunii Europene de la Hamburg unde preşedintele estonian Lennart Meri urma să ţină un discurs. În discursul său, preşedintele Estoniei a menţionat faptul că despre Uniunea Sovietică se poate vorbi ca despre un „ocupant“ al spaţiului estonian, şi nu numai.

Modifică Setările