Stiri despre stejarel olaru

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Mai mult decât o biografie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai mult decât o biografie

  Excepţionala acribie documentară, atenţia acordată documentului, dar şi verificării autenticităţii acestuia, dorinţa de a-l pune în conexiune cu alte surse, pe cât posibil cât mai multe şi diverse, concentrarea asupra operaţiunii de desluşire şi de stabilire a sensurilor feluritelor mărturii ce îl caracterizează pe istoricul Stejărel Olaru îmi sunt deja de o bună bucată de vreme binecunoscute.

 • Silviu
Crăciunaş, spionul Securităţii devenit celebru în toată lumea pentru falsa lui rezistenţă
anticomunistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Silviu Crăciunaş, spionul Securităţii devenit celebru în toată lumea pentru falsa lui rezistenţă anticomunistă

  „Weekend Adevărul“ demarează o serie de poveşti ale celor mai fascinanţi spioni români. Vreme de două decenii, Silviu Crăciunaş (1914–1998), fost lider legionar, a fost unul dintre cei mai abili agenţi externi ai Securităţii. Până în 2002, „agentul Victor“ era, însă, cunoscut drept o legendă a rezistenţei anticomuniste şi o figură de marcă a exilului românesc

 • Un Rocambole comunist din secolul al XX-lea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Rocambole comunist din secolul al XX-lea

  Cu numele lui Silviu Crăciunaş m-am întâlnit pentru întâia oară în vara anului 2017, atunci când am început parcurgerea celor două volume ale „Jurnalului” lui Ion Raţiu. Apărute prin grija istoricului şi politologului Stejărel Olaru şi a lui Nicolae Raţiu la editura bucureşteană „Corint”.

 • FRAGMENT „Agentul nostru Victor”, de Stejărel Olaru.Pacepa: „Ilustrează perfect naivitatea din acei ani a spionajului politic al Securităţii în Occident”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Agentul nostru Victor”, de Stejărel Olaru.Pacepa: „Ilustrează perfect naivitatea din acei ani a spionajului politic al Securităţii în Occident”

  Volumul „Agentul nostru Victor”, de Stejărel Olaru, reprezintă o incursiune în biografia lui Silviu Crăciunaş, alias agentul Victor, considerat o legendă a rezistenţei anticomuniste, unul dintre cei mai versatili colaboratoi externi ai Securităţii. „Adevărul” prezintă, în avanpremieră, fragmente din volumul semnat de  Olaru, apărut la editura Polirom.