secrete in bucatarie - ultimele știri
Atunci când simți nevoia de ceva savuros și rapid, și nu te îngrijorează caloriile, opțiunea de a pregăti niște șnițele de pui sau porc e una la îndemână. Pentru a obține cel mai fraged și gustos înveliș trebuie să știi un secret care nu apare în toate rețetele pentru acest preparat.
Gogoșile reprezintă unul dintre deserturile preferate ale românilor, fiind apreciate deopotrivă de copii și de adulți. În plus, reprezintă un preparat la îndemâna oricui, deși nu se pregătesc oricum.
Se apropie 9 martie, ziua în care Ortodoxia celebrează sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, prilej cu care multe gospodine prepară tradiționalii mucenicii, copți sau fierți.
Chef Sorin Bontea a obișnuit publicul cu împărtășirea secretelor culinare care fac diferența în bucătărie. Printre multe preparate, a dezvăluit și rețeta sa de supă de pui cu găluște, care a cucerit o mulțime de gospodine.
Când spui omletă, te gândești la unul dintre cele mai simple preparate din lume și ești tentat să te gândești că nu mai are secrete. Bucătarii experimentați explică ce trebuie să faci ca omleta să iasă ca la restaurant.
Șnițelele reprezintă un preparat apreciat de toate categoriile de vârstă și exersat de multe gospodine, după diverse rețete.
Crăciunul aduce cu el nu doar magia sărbătorilor, ci și mirosul inconfundabil a cozonacilor scoși din cuptor. Pentru un plus de aromă, gospodinele experimentate apelează la un truc furat de la chefi.
Chef Sorin Bontea, unul dintre simpaticii jurați de până acum ai show-ului culinar „Chefi la cuțite”, a împărtășit câteva sfaturi pentru o pizza delicioasă, cu blat pufos.
Ciorba rădăuțeană este considerată de multe gospodine varianta mult mai simplă și mai ieftină a ciorbei de burtă. Pentru un preparat reușit contează nu doar rețeta și modul în care ciorba e gătită, ci și tipul ingredientelor.
Chiftelele (clasice) sunt un preparat extrem de popular în bucătăriile noastre. Trebuie să știm însă că rețeta „tradițională” nu este singura modalitate de a le pregăti. Există câteva trucuri cu ajutorul cărora le putem la fel de bune ca la restaurant.
Când vine vorba despre trucuri în bucătărie, deja fiecare dintre noi știm că există nenumărate posibilități de a devia de la „normă”, pentru a îmbunătăți gusturile din farfurie. Însă, câți dintre români știu cât de important este să încălzim farfuria înainte de a mânca.
Varianta de reţetă prezentată aparţine presbiterei Garoafa Coman şi este cuprinsă într-o carte de reţete de mâncăruri de post publicată în urmă cu mai bine de două decenii sub binecuvântarea arhimandritului Sofian Boghiu de la mănăstirea Antim.
Lista cu meniul zilnic de pe parcursul unei întregi săptămâni provine de la schitul Poiana Maicilor, care ţine de mănăstirea Durău (Neamţ). Împreună cu meniul vă prezentăm şi câteva reţete de bucate mănăstireşti de post renumite.
Trei metode naturale pentru a păstra mustul timp îndelungat. Niciuna nu presupune adaos de chimicale
Sucul din struguri (mustul, aşa cum este denumit popular) este considerat de nutriţionişti un preparat minune, căci dincolo de aromele nemaipomenite (care depind de soiul strugurilor folosiţi), ce încântă simţurile, produsul conţine o mulţime de micr...
Până acum câteva decenii, puiul gătit în cuptorul moldovenesc, încins cu lemne, era o delicatesă care se prepara mai ales pentru nunţi, logodne şi cumetrii. Acum, pe fondul dezvoltării tehnologiei, se poate găti cu uşurinţă la cuptorul aragazului. Gu...
Gina Bradea, deţinătoarea unuia dintre cele dintre cele mai citite bloguri culinare scrise în limba română – poftă-bună.com, dezvăluie pentru cititorii „Adevărul“ câteva dintre secretele ei din bucătărie.
Deşi poate părea surprinzător, asiaticii (care se ştie că mănâncă tot ce mişcă) nu domină categoric topul, în care pătrund destul de multe preparate nordice. Selecţia a fost făcută de cunoscutul expert culinar Andrew Zimmern, care recunoaşte că a av...
Fasolea domină, de departe, preferinţele culinare ale românilor în perioadele în care vor să stea departe de carne, peşte şi lactate. Cartofii încearcă să ţină pasul cu fasolea, iar sarmalele nu lipsesc de pe masă nici măcar atunci când vine vorba de...
Reţeta este explicată pentru cititorii „Adevărul“ de bloggerul culinar Gina Bradea, care dezvăluie amatorilor de bucătăreală şi câteva secrete interesante legate de modul de preparare.
Cum se prepară giganţii la cuptor, mâncarea de post adusă românilor de călugării de la Muntele Athos
Reţeta este în varianta monahului Epifanie Mylopotamitul, de la Sfântul Munte Athos. Poate fi găsită şi în prezentarea prezbiterei Garoafa Coman, autoarea unei foarte apreciate colecţii de reţete de post.
Fie că sunt de post sau „de dulce”, ori că sunt pentru gurmanzi sau pentru stomacuri mai delicate, nemaipomenitele sarmale sparte sunt un deliciu. Vă prezentăm câteva secrete legate de prepararea lor, cu ajutorul unui maestru gastronom.
O reţeta din bătrâni adusă în paharele contemporanilor şi disecată în esenţa ei de către expertul gastronom Gina Bradea: „Drumul corect către perfecţiunea unui preparat este, de multe ori, simplitatea”.
Vă prezentăm care este rolul cu totul neaşteptat pe care îl poate avea miezul de pepene roşu la pepararea unei dulceţi excepţionale, cum se foloseşte apa de var şi în ce fel se evită caramelizarea gemului sau dulceţii.
Bloggerul culinar Gina Bradea, care ne-a ajutat în desluşirea reţetei tradiţionale, recomandă ca pasca să aibă la bază aluatul minunatului cozonac moldovenesc. De asemenea, din reţetă nu trebuie să lipsească brânza proaspătă de vaci şi stafidele.
Gina Bradea, una dintre cele mai apreciate bloggeriţe de reţete tradiţionale moldoveneşti, şi-a lansat recent o carte-poveste despre arta culinară a românilor. Stabilită de câţiva ani în Italia, românca este un aprig promotor al tradiţiilor şi spune ...