Stiri despre reunificare

  40 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Unitatea Germaniei - următoarea generaţie, vă rog!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unitatea Germaniei - următoarea generaţie, vă rog!

  Moştenirea reunificării Germaniei e ambivalentă, mai ales pentru cei din Est, consideră Kay-Alexander Scholz. Tinerilor le revine o sarcină importantă pentru a crea o societate unită.

 • MEP 2019. Lista mea scurtă. George Simion
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MEP 2019. Lista mea scurtă. George Simion

  Scurt şi la obiect. Celor care mi-aţi acorda votul vostru pentru Parlamentul Europei în mai 2019, vă cer să-l votaţi masiv pe George Simion în locul meu. Într-o Românie politică dată cu capul de pereţi, caracterul şi hotărârea de oţel ale lui George dau certitudinea împlinirii, o dată pentru totdeauna, a adevăratului nostru Proiect de Ţară: REUNIFICAREA.

 • Dreptul Germaniei la reunificare este egal cu dreptul României la reîntregire naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul Germaniei la reunificare este egal cu dreptul României la reîntregire naţională

  Când am fost pe cupola Parlamentului Germaniei, marcată de patru mari steaguri, toate cu aceleaşi culori ca ale drapelului naţional german, unic, după reunificarea care a eliberat pe europenii din Republica Democrată Germană, de îndoctrinarea imperială estică, am visat, cu ochii deschişi, la un moment similar, pe cupola legislativului românesc.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?

  Lecţia principală pentru români după alegerile din Franţa şi regruparea pentru turul doi este una singură. Cine are centrul cîştigă. Extremele pot avea mari performanţe, pot chiar, în mod subtil, să se sprijine reciproc, dar nu au cum cîştiga 51 la sută în cazul unor alegeri directe într-o ţară din UE.

 • Estici în Balcanii vestici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Estici în Balcanii vestici

  Geografia politică are paradoxurile ei. Pentru jumătate de veac, „Est” a însemnat, în Europa, „comunism”. După căderea Zidului Berlinului, lucrurile s-au schimbat. Categoria geopolitică a rămas, dar a ajuns să aibă mai multe înţelesuri.

 • Traian Băsescu şi naţionaliştii mestecă din nou în mămăliga reunificării România-Moldova. Unde-s argumentele economice?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu şi naţionaliştii mestecă din nou în mămăliga reunificării România-Moldova. Unde-s argumentele economice?

  În ultima perioadă – mai ales după recenta intervenţie a lui Traian Băsescu în tema reunificării Republicii Moldova cu România – au apărut reacţii politice care par să nu ţină seama de dimensiunea economică a unei astfel de opţiuni. Pentru că la noi părerile economiştilor sunt împărţite, convergând mai mult către prudenţă decât către acţiuni concrete, ar fi de recomandat un scurt „remember” al punctelor tari/slabe din discursul unionist.

 • Vestul centripetal şi reunificarea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestul centripetal şi reunificarea Europei

  Dezbinată rău, Europa e, din nou, la răscruce. Nu doar din cauza Brexitului care, cu o proeuropeană şi o conservatoare moderată ca Theresa May la putere, la Londra, se va produce negreşit. Ci şi a pendulărilor germane.

 • Comuniştii plătesc de două ori pentru aceeaşi
criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii plătesc de două ori pentru aceeaşi criză

  În ultimele zile, cel mai discutat subiect politic în Europa a fost turul al doilea al alegerilor prezidenţiale austriece, în care s-au înfruntat un ultra-naţionalist şi un ecologist. A rămas astfel în plan secund scrutinul legislativ din Cipru.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova

  Departamentul geoeconomic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), coordonat de Petrişor Peiu, a realizat o analiză a costurilor reunificării Republicii Moldova cu România, pe baza grilei germane de evaluare a costurilor reunificării.

 • Marşul pentru Basarabia (12 octombrie, MŢR, Bucureşti) şi Unirea. Încă o dată, despre aceleaşi lucruri.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul pentru Basarabia (12 octombrie, MŢR, Bucureşti) şi Unirea. Încă o dată, despre aceleaşi lucruri.

  Pe 12 octombrie, la 14.00, în faţa Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti (Şoseaua Kiseleff) toţi cei care susţin ideea unificării României cu Republica Moldova şi îşi doresc ca acest lucru să se întâmple la un moment dat, sunt aşteptaţi la ediţia a III-a a Marşului pentru Basarabia. Participanţii sunt invitaţi să poarte un tricolor pentru Basarabia şi pentru Unire.

 • Scrisoare către Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Vladimir Putin

  Consiliul Unirii de la Chişinău, printre membrii căruia am onoarea să mă număr, i-a adresat ieri lui Vladmir Putin o scrisoare privind aspiraţiile unioniste ale românilor de dincolo de Prut. Îmi fac datoria de a publica această scrisoare şi în România, alăturându-mă românilor din Basarabia care luptă pentru reunificarea celor două state româneşti. O scrisoare similară trebuie trimisă şi cancelariilor statelor UE, dar şi Statelor Unite.