Stiri despre reunificare

  45 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectele Brexit. Irlanda de Nord, între secesionism şi unificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele Brexit. Irlanda de Nord, între secesionism şi unificare

  După Brexit, Marea Britanie se vede practic separată economic de Irlanda de Nord, obligată să accepte controale vamale în Marea Irlandei.  Londra doreşte să rescrie substanţial protocolul privind Irlanda de nord . Mulţi au început, să invoce o posibilă reunificare a Irlandei, ceea ce ar echivala cu ruperea Irlandei de Nord de Regatul Unit.

 • Tensiuni la cote istorice. Taiwanul spune că nu poate accepta să fie parte a Chinei, Beijingul răspunde că „reunificarea” este inevitabilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiuni la cote istorice. Taiwanul spune că nu poate accepta să fie parte a Chinei, Beijingul răspunde că „reunificarea” este inevitabilă

  Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, a declarat miercuri că ţara sa nu poate accepta să devină parte a Chinei sub oferta „o ţară, două sisteme”, respingând ferm pretenţiile de suveranitate ale Beijingului. De cealaltă parte, China a răspuns că „reunificarea” este inevitabilă şi că nu va tolera vreodată independenţa Taiwanului, relatează Reuters.

 • Zidul Berlinului a căzut, nu şi borna de la Prut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zidul Berlinului a căzut, nu şi borna de la Prut

  Duminică, 10 noiembrie 2019, în cursul dimineţii, venind la secţia de vot, pentru ca să îşi exprime dreptul de alegător, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu a declarat că generaţia sa şi-a făcut datoria, prin intrarea ţării noastre în NATO şi UE, iar acum este timpul ca noua generaţie să reîntregească ţara.

 • Lupta pentru libertate nu se termină niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lupta pentru libertate nu se termină niciodată

  Căderea Zidului Berlinului e unul dintre simbolurile libertăţii - la nivel mondial. La aniversarea a 30 de ani de la eveniment, Germania reunificată luptă în continuare pentru o identitate comună.

 • Unitatea Germaniei - următoarea generaţie, vă rog!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Unitatea Germaniei - următoarea generaţie, vă rog!

  Moştenirea reunificării Germaniei e ambivalentă, mai ales pentru cei din Est, consideră Kay-Alexander Scholz. Tinerilor le revine o sarcină importantă pentru a crea o societate unită.

 • MEP 2019. Lista mea scurtă. George Simion
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MEP 2019. Lista mea scurtă. George Simion

  Scurt şi la obiect. Celor care mi-aţi acorda votul vostru pentru Parlamentul Europei în mai 2019, vă cer să-l votaţi masiv pe George Simion în locul meu. Într-o Românie politică dată cu capul de pereţi, caracterul şi hotărârea de oţel ale lui George dau certitudinea împlinirii, o dată pentru totdeauna, a adevăratului nostru Proiect de Ţară: REUNIFICAREA.

 • Dreptul Germaniei la reunificare este egal cu dreptul României la reîntregire naţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dreptul Germaniei la reunificare este egal cu dreptul României la reîntregire naţională

  Când am fost pe cupola Parlamentului Germaniei, marcată de patru mari steaguri, toate cu aceleaşi culori ca ale drapelului naţional german, unic, după reunificarea care a eliberat pe europenii din Republica Democrată Germană, de îndoctrinarea imperială estică, am visat, cu ochii deschişi, la un moment similar, pe cupola legislativului românesc.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Reunificarea dreptei, problemă sau soluţie?

  Lecţia principală pentru români după alegerile din Franţa şi regruparea pentru turul doi este una singură. Cine are centrul cîştigă. Extremele pot avea mari performanţe, pot chiar, în mod subtil, să se sprijine reciproc, dar nu au cum cîştiga 51 la sută în cazul unor alegeri directe într-o ţară din UE.

 • Estici în Balcanii vestici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Estici în Balcanii vestici

  Geografia politică are paradoxurile ei. Pentru jumătate de veac, „Est” a însemnat, în Europa, „comunism”. După căderea Zidului Berlinului, lucrurile s-au schimbat. Categoria geopolitică a rămas, dar a ajuns să aibă mai multe înţelesuri.

 • Vestul centripetal şi reunificarea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vestul centripetal şi reunificarea Europei

  Dezbinată rău, Europa e, din nou, la răscruce. Nu doar din cauza Brexitului care, cu o proeuropeană şi o conservatoare moderată ca Theresa May la putere, la Londra, se va produce negreşit. Ci şi a pendulărilor germane.

 • Comuniştii plătesc de două ori pentru aceeaşi
criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comuniştii plătesc de două ori pentru aceeaşi criză

  În ultimele zile, cel mai discutat subiect politic în Europa a fost turul al doilea al alegerilor prezidenţiale austriece, în care s-au înfruntat un ultra-naţionalist şi un ecologist. A rămas astfel în plan secund scrutinul legislativ din Cipru.

 • VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Când vor trece Prutul 1.000.000 de români, pentru a deveni cetăţeni ai Republicii Moldova?

  Niciunul dintre interlocutorii preferaţi ai preşedintelui Rusiei - cancelarul Germaniei şi preşedintele Franţei - nu ştiu cum va arăta partea răsăriteană a Europei, în următorii doi sau trei ani. Ucraina a pierdut teritorii, în anul 2014, ca şi Georgia, în 2008, ca şi Republica Moldova, în 1992. Asta pentru că au cutezat să aspire la integrarea în comunitatea statelor membre ale Europei democrate. Dar istoria se rescrie, rapid, sub ochii noştri.

 • Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză FUMN. Cât ne-ar costa unirea cu Republica Moldova

  Departamentul geoeconomic al Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN), coordonat de Petrişor Peiu, a realizat o analiză a costurilor reunificării Republicii Moldova cu România, pe baza grilei germane de evaluare a costurilor reunificării.

 • Marşul pentru Basarabia (12 octombrie, MŢR, Bucureşti) şi Unirea. Încă o dată, despre aceleaşi lucruri.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul pentru Basarabia (12 octombrie, MŢR, Bucureşti) şi Unirea. Încă o dată, despre aceleaşi lucruri.

  Pe 12 octombrie, la 14.00, în faţa Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti (Şoseaua Kiseleff) toţi cei care susţin ideea unificării României cu Republica Moldova şi îşi doresc ca acest lucru să se întâmple la un moment dat, sunt aşteptaţi la ediţia a III-a a Marşului pentru Basarabia. Participanţii sunt invitaţi să poarte un tricolor pentru Basarabia şi pentru Unire.

 • Scrisoare către Vladimir Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scrisoare către Vladimir Putin

  Consiliul Unirii de la Chişinău, printre membrii căruia am onoarea să mă număr, i-a adresat ieri lui Vladmir Putin o scrisoare privind aspiraţiile unioniste ale românilor de dincolo de Prut. Îmi fac datoria de a publica această scrisoare şi în România, alăturându-mă românilor din Basarabia care luptă pentru reunificarea celor două state româneşti. O scrisoare similară trebuie trimisă şi cancelariilor statelor UE, dar şi Statelor Unite.

 • Liderul regimului de la Tiraspol: „Este de preferat un «divorţ civilizat» între Moldova şi Transnistria”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul regimului de la Tiraspol: „Este de preferat un «divorţ civilizat» între Moldova şi Transnistria”

  Semnarea Acordului de Liber Schimb între Republica Moldova şi Uniunea Europeană va avea efecte negative asupra Transnistriei, astfel cea mai bună soluţie pentru a rezolva acest conflict este un „divorţ civilizat” între regiunea trasnistreană şi Chişinău, a declarat, sâmbătă, liderul regimului de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, pentru Euronews.

 • Preşedintele sud-corean vrea reunificare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele sud-corean vrea reunificare

  Şefa de stat a Coreei de Sud, Park Geun-Hye, a anunţat crearea unui comitet plasat sub autoritatea sa şi însărcinat cu elaborarea unor “strategii sistematice şi constructive” în vederea reunificării celor două state coreene, relatează AFP.

 • Ce treabă
are Germania cu cetăţenia română acordată fraţilor de peste Prut?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce treabă are Germania cu cetăţenia română acordată fraţilor de peste Prut?

  Mai mulţi oficiali germani sunt deranjaţi de faptul că România îşi acordă cetăţenia fraţilor de peste Prut, rămaşi în afara ţării mamă în urma jocurilor geopolitice. Nu am văzut niciun deranj european când Ungaria a început să dea cetăţenie pe bandă, inclusiv secuilor care nu sunt maghiari, deşi nu avea niciun drept istoric. Când România propune reîntregirea teritoriului naţional şi când le oferă cetăţenia membrilor poporului său, e scandal.

 • Reunificarea Germaniei a fost făcută de poporul german. Solidaritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reunificarea Germaniei a fost făcută de poporul german. Solidaritate

  Rumänien war der erste und für eine lange Zeit auch der einzige Staat im kommunistischen Block, der die Beziehungen mit der Bundesrepublik Deutschland unterstützte. Ständig spielte rumänische Diplomatie gegen Moskau Richtlinien und hat die Notwendigkeit des Zusammenseins an einem gewissen Punkt der zwei Deutschländer - ein Liberaldemokrat und ein besetzt, kommunistisch - als normal betrachtet.

 • Argumentele
lui Rogozin pentru unirea României cu Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Argumentele lui Rogozin pentru unirea României cu Republica Moldova

  Vicepremierul rus Dmitri Rogozin avertizează semnatarele Pactului de la Vilnius de asociere cu UE că procesul de aderare va fi lung şi dificil. Tocmai de aceea, calea directă de aderare a Republicii Moldova la UE trebuie să fie reunificarea cu România, pentru a scuti acest al doilea stat românesc de un traseu complicat şi anevoios. Rogozin vrea să sperie, dar ne oferă argumente pentru integrarea europeană a Moldovei prin unirea cu România.

 • Germania, încă divizată în urnele de vot. Cum votează fostele state din RDG?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania, încă divizată în urnele de vot. Cum votează fostele state din RDG?

  La aproape un sfert de secol de la reunificare, prezenţa la vot a statelor germane din fosta RDG a fost constant mai mică decât cele din Vest. În 2009, media naţională a prezenţei la vot a fost de 70.8%, cea mai scăzută din istoria democratică a ţării, însă, chiar şi aşa, fosta Germanie de Est înregistra o medie de 64.3%, anunţă publicaţia Der Spiegel.

 • Podul de
flori al gazoductului Iaşi-Ungheni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Podul de flori al gazoductului Iaşi-Ungheni

  În timp ce Băsescu vorbeşte, premierul Ponta inaugurează la începutul săptămânii viitoare construcţia gazoductului ce va lega România de Republica Moldova. Unirea economică dintre România şi sora sa Moldova este la fel de importantă ca şi unirea prin limba română. Infrastructura energetică vine să susţină refacerea infrastructurii spirituale. Ambele vin să construiască podul definitiv al refacerii României Unite.

 • Reunificarea
prin limba română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reunificarea prin limba română

  Primul pas spre reunificare ar fi decizia favorabilă a Curţii Constituţionale din Republica Moldova de a înlocui denumirea limbii oficiale din moldovenească, în română. Actul este mai mult decât simbolic şi are relevanţă istorică majoră pentru că poporul român a rămas unit prin limba sa de-a lungul secolelor, atunci când nu avea şansa de a trăi în interiorul graniţelor unui singur stat.

Modifică Setările