Stiri despre radu lupu

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Din motive de sănătate, pianistul Radu Lupu nu va veni la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din motive de sănătate, pianistul Radu Lupu nu va veni la Bucureşti

  Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal va susţine un nou turneu spectaculos în perioada imediat următoare, în cadrul proiectului Anului Centenar "România în lume", pentru a marca Deschiderea sezonului cultural România-Franţa prin trei concerte ce se vor desfăşura la Bucureşti, Paris şi Basel între 28 noiembrie şi 2 decembrie.

 • Radu Lupu, pianistul român celebru care a ajuns comandor al
coroanei britanice, dar n-a izbutit să devină cetăţean de onoare în oraşul unde
s-a născut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu, pianistul român celebru care a ajuns comandor al coroanei britanice, dar n-a izbutit să devină cetăţean de onoare în oraşul unde s-a născut

  Ajuns la 70 de ani, Radu Lupu este unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii. A primit recunoaşterea valorii în mai multe ţări, cea mai recentă fiind la sfârşitul anului trecut, când a fost numit comandor al Imperiului Britanic. Bizar este că artistul nu a fost nici măcar propus vreodată să fie cetăţean de onoare al oraşului său natal - Galaţi - acolo unde lista celor care au primit titlul e plină de anonimi.

 • Festivalul Enescu 2013. Retrospectivă (I). 

Prima săptămână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu 2013. Retrospectivă (I). Prima săptămână

  Daniel Barenboim – Radu Lupu, un duo de vis. Primele zile ale celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu au stat sub semnul marelui Radu Lupu, la reîntâlnirea după mulţi ani cu publicul bucureştean.

 • Enescu, AD 2013, în şapte zile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu, AD 2013, în şapte zile

  Şi a fost ziua întâi... Şi a fost seară, şi a fost dimineaţă. Şi a fost Daniel Barenboim, „un titan“ al muzicii contemporane, aflat pentru a treia oară la Bucureşti. Dar a fost şi Radu Lupu, cotat ca unul dintre cei mai mari pianişti ai lumii, plecat acum multă vreme de pe pământ românesc.

 • Furtuni şi cerul nopţilor de toamnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furtuni şi cerul nopţilor de toamnă

  Am stat pe treptele Ateneului mult după ora 1 noaptea. Nimeni în jur nu se grăbea. O mică comunitate tandră care doreşte să-şi împărtăşească bucuria. Văzusem nu de mult pe Mezzo „Alessandro“ de Händel, tot cu „Armonia Atenea” Orchestra şi dirijorul ei George Petrou, cu Max Emanuel Cenčić, Julia Lezhneva şi Xavier Sabata.

 • Versiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Versiuni

  E-adevărat: Radu Lupu ne-a făcut pe toţi să gândim şi să simţim la fel! Nu se auzea nici musca în Ateneu, iar inimile ne băteau în acelaşi ritm. Mâna stângă a lui Radu Lupu din cel de-al patrulea bis (notele repetate într-un fel anume) ne-a „tras în sus“, vorba lui Goethe şi ne-a ţinut acolo cu bunătate iradiantă. Ne-a sincronizat mai întâi, apoi ne-a adus la unison.

 • Cronică concert Radu Lupu: Bucurie pură!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cronică concert Radu Lupu: Bucurie pură!

  Încă o seară în care pianistul Radu Lupu ne-a fermecat, dăruindu-ne încântare ca un Brâncuşi al materiei sonore. Miracolul s-a produs într-o atmosferă intimă, camerală – deşi în sala Ateneului Român publicul, aglutinat, formase un fel de ciorchini uriaşi – prin intermediul ultimelor două Sonate ale lui Franz Schubert: cea în La major, D 959 şi cea în Si bemol major, D 960.

 • Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii

  Puterea hipnotizantă a muzicii clasice s-a revărsat peste toţi cei prezenţi  în seara de 4 septembrie la Ateneul Român. Pianistul Radu Lupu a ridicat sala în picioare printr-un recital Franz Schubert, reuşind să părăsească scena doar după cele cinci bisuri cerute de aplauzele frenetice şi neîntrerupte ale publicului.

 • A început Festivalul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început Festivalul

  Am lăsat să treacă primele zile de festival, încercând să am o privire generală, pe cât posibil obiectivă, chiar dacă citesc articole diverse în care abundă elogii şi superlative, ca într-o adevărată concurenţă a laudelor – totul este senzaţional, uluitor, de vis, măiastru etc, etc.

 • “Festivalul George Enescu,
în veci !”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  “Festivalul George Enescu, în veci !”

  Ce început mai frumos la Enescu, dacă nu cel în care Daniel Barenboim i-a dorit festivalului veşnicie ? Rostit neaoş, în seara inaugurală, după Rapsodia a doua, cu efect deplin cadenţial.

 • Radu Lupu sau iubire necondiţionată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu sau iubire necondiţionată

  Cred că s-ar fi putut aplauda în continuare ore în şir. Omul de pe scenă nu părea viu. Dacă îl asculţi nu poţi să nu îl iubeşti. Avea o seninătate şi o detaşare supranaturală. Adjectivele nu au niciun rost fiindcă tot nu ar putea să descrie starea în care m-am aflat timp de două ore.

 • FOTO Seară magică la Ateneu: a oficiat Radu Lupu. Muzică cu miză mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Seară magică la Ateneu: a oficiat Radu Lupu. Muzică cu miză mare

  Noi, creştinii, credem în taine. Şapte la număr. Tainele sunt ritualuri prin care se accede la har. Sau, mai exact, prin care ne purificăm şi ne deschidem să primim harul. În fine, nu merg mai departe cu fineţurile teologale; vreau doar să spun că în această seară am avut impresia că muzica lui Radu Lupu este o taină.

 • Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu - zilele 2 şi 3 la Sala Palatului

  Daniel Barenboim şi Radu Lupu în al doilea concert al lor din Festivalul Enescu, de data  aceasta Barenboim evoluând şi ca pianist; Orchestra Simfonică din Pittsburgh, dirijor Manfred Honeck, solistă pianista Yuja Wang; publicul din nou ovaţionând într-o sală arhiplină, emoţie, emoţie, emoţie!

 • Succesul celei de-a doua seri a Festivalului „Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Succesul celei de-a doua seri a Festivalului „Enescu“

  M-a întrebat un reporter dacă actuala ediţie a Festivalului „corespunde aşteptărilor”. Pentru mine, răspunsul e simplu: o ediţie care începe cu Radu Lupu şi Daniel Barenboim şi se termină cu Murray Perrahia nu poate fi decât perfectă.

 • Daniel Barenboim şi Radu Lupu – un cuplu ideal de muzicieni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Daniel Barenboim şi Radu Lupu – un cuplu ideal de muzicieni

  Pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, au urcat ieri, pentru a doua seară consecutiv, doi dintre cei mai renumiţi interpreţi de muzică clasică: pianistul român Radu Lupu şi pianistul israelian Daniel Barenboim, care a şi dirijat concertul.

 • 2 septembrie – „Es ist so!”, complimentul suprem pentru Barenboim şi ovaţii pentru corul Filarmonicii „George Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2 septembrie – „Es ist so!”, complimentul suprem pentru Barenboim şi ovaţii pentru corul Filarmonicii „George Enescu”

  Întrebat care a fost complimentul suprem pe care l-a primit vreodată, Celibidache a povestit că, după un concert, a venit la el o doamnă în vîrstă, vădit impresionată de muzica pe care o ascultase, i-a strîns mîna, l-a privit în ochi şi i-a spus: Es ist so! (Aşa este). După care s-a întors şi a plecat. Atît. Celibidache spune că atunci a simţit că acel spectator înţelesese exact ceea ce el a vrut să transmită.

 • Criză şi fast, la Festivalul „Enescu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criză şi fast, la Festivalul „Enescu”

  Cea de-a XXI-a ediţie a celei mai importante manifestări culturale din România s-a deschis duminică la Sala Palatului, printr-un concert dirijat de celebrul Daniel Barenboim

 • Festivalul Enescu - primul concert
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Enescu - primul concert

  A început Festivalul Enescu! Aseară a avut loc concertul de deschidere - aşa cum mă aşteptam, publicul numeros de-abia a încăput în sală, iar evoluţia a fost conform aşteptărilor. Nu promit o cronică obiectivă, ci una subiectivă, de om care, pur şi simplu, iubeşte muzica clasică.

 • Pianistul Radu Lupu, între taină şi revelaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pianistul Radu Lupu, între taină şi revelaţie

  Una dintre cele mai mari bucurii pe care ni le aduce Festivalul „George Enescu“ este reîntâlnirea cu arta lui Radu Lupu, care va concerta pe 1 septembrie la Sala Palatului şi pe 4 septembrie la Ateneu

Modifică Setările