Stiri despre pubertate

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Până la ce vârstă cresc sânii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Până la ce vârstă cresc sânii

  Perioada în care se dezvoltă sânii se numeşte telarhă, de la termenul greces „thele“, care înseamnă mamelon, şi „arhe“ – început. Acesta este primul semn al pubertăţii, iar multe fete se întreabă până la ce vârstă cresc sânii.

 • De ce copiii născuţi
vara sunt mai sănătoşi decât cei care vin pe lume iarna?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce copiii născuţi vara sunt mai sănătoşi decât cei care vin pe lume iarna?

  Ştiaţi că data naşterii poate avea o influenţă asupra stării de sănătate din copilărie până la maturitate? Cercetătorii în biomedicină de la Universitatea din Cambridge au publicat, în revista „Helyion“, un studiu privind sănătatea copiilor în funcţie de luna în care s-au născut.

 • 4 milioane de copile, torturate de propriile mame: de ce sunt „călcaţi“ sânii fetelor înainte ca acestea să ajungă la pubertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  4 milioane de copile, torturate de propriile mame: de ce sunt „călcaţi“ sânii fetelor înainte ca acestea să ajungă la pubertate

  O practică barbară afectează milioane de fete cu vârsta între 11 şi 15 ani. Numită „călcatul sânilor“, procedura reprezintă un exemplu de tortură îngrozitoare, la care copile din Camerun, Nigeria şi Africa de Sud sunt supuse, de cele mai multe ori, de propriile mame. Oribilul obicei s-a născut din teama de ceea ce s-ar putea întâmpla după ce fetiţele încep să se transforme în femei.

 • Satul în care fetele se transformă în băieţi când ajung la pubertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Satul în care fetele se transformă în băieţi când ajung la pubertate

  În satul Salinas din Republica Dominicană are loc un fenomen straniu. La pubertate, unul din 90 de copii născuţi aici se transformă din fetiţă în băiat, crescându-i un penis. El e numit „guevedoce“, adică „penis la 12 ani“ sau „machihembras“ - „întâi femeie, apoi bărbat“.

 • De ce se îngraşă copiii şi ce vină
poartă părinţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce se îngraşă copiii şi ce vină poartă părinţii

  Obezitatea şi bolile metabolice asociate acesteia (diabet de tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune), rahitismul, malnutriţia, problemele de tranzit intestinal, pubertatea precoce, cariile dentare şi retardul de creştere,  alături de probleme psihologice derivate din acestea precum sunt anxietatea, izolarea sau frustrarea, se regăsesc în topul afecţiunilor determinate de o alimentaţie necorespunzătoare la copii.

 • Cele mai ascunse gânduri ale copilului tău. Ce îi spune medicului şi nu va avea curajul să-ţi destăinuie niciodată - sfaturile doctorilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai ascunse gânduri ale copilului tău. Ce îi spune medicului şi nu va avea curajul să-ţi destăinuie niciodată - sfaturile doctorilor

  Orice subiect care priveşte transformările vârstei, mai ales la pubertate, este considerat, încă, tabu în familia română. Indiferent de gradul de educaţie al membrilor săi, o reţinere ancestrală face ca aceste probleme fireşti ale vârstei, prin care am trecut cu toţii, să fie tratate cu jenă sau chiar trecute sub tăcere.

 • Demografie şi revoluţii. Cum explodează „bombele demografice“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demografie şi revoluţii. Cum explodează „bombele demografice“

  Un lucru uimitor s-a produs pe parcursul ultimilor 250 de ani (din secolul XVIII încoace) – maturizarea sexuală a copiilor s-a accelerat, ea se produce cu aproximativ 4 ani mai devreme. Această constatare a fost făcută în baza unui raţionament cam macabru – în, prezent curba mortalităţii în rândul băieţilor apare cu patru ani mai devreme decât în secolele trecute.

 • De ce să nu faci sex la 15 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce să nu faci sex la 15 ani

  De ce să nu faci sex la 15 ani. Psihologii occidentali susţin ca viaţa sexuală poate fi începută în momentul în care un adolescent se simte pregătit, vârsta variind de la persoană la persoană.

 • INTERVIU Dr. Adrian Burloiu: „Vedem cu creierul, nu cu ochii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Dr. Adrian Burloiu: „Vedem cu creierul, nu cu ochii“

  ESENŢIAL Calitatea vederii ţine de programele pentru procesarea imaginilor primite prin intermediul ochilor, pe care creierul le dezvoltă până la vârsta de 7-8 ani. De aceea e important ca defectele de vedere să fie corectate înainte de începerea şcolii

 • VIDEO „Alergi ca o fată!“: videoclipul care dărâmă stereotipurile despre femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO „Alergi ca o fată!“: videoclipul care dărâmă stereotipurile despre femei

  Sintagme de tipul „joci fotbal ca o fată“, „alergi ca o fată“ sau „loveşti ca o fată“ sunt folosite, în general, ca insultă. O campanie „Always“ prezintă respectivele expresii într-o altă lumină, dincolo de stereotipuri, pentru a le oferi încredere fetelor aflate în perioada adolescenţei, cele mai afectate de astfel de etichetări.

 • Ce riscă fetiţele ridiculizate pentru că sunt grase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce riscă fetiţele ridiculizate pentru că sunt grase

  Mama, tata sau bunicii nu realizează adesea că o vorbă aparent inofensivă poate fi înţeleasă cu totul altfel de un copil. În cazul de faţă este vorba despre fetele cu vârsta de până la zece ani cărora familia le atrage în mod constant atenţia că sunt grăsuţe, dar mai ales despre copilele ridiculizate de prieteni şi colegi din cauza kilogramelor în plus.

 • O nouă consecinţă a timpurilor moderne: pubertatea prematură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă consecinţă a timpurilor moderne: pubertatea prematură

  Semnele premature de dezvoltare a fetelor, cum ar fi creşterea sânilor sau a părului pubian, apar din ce în ce mai repede în zilele noastre. Oare mamele ar trebui să se alarmeze dacă fetiţa se dezvoltă mult prea repede, chiar începând cu şapte-opt ani?

 • Pubertatea precoce scurtează copilăria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pubertatea precoce scurtează copilăria

  În ziua de azi, semnele pubertăţii apar mult mai devreme decât în trecut, în multe cazuri încă de la vârsta de 6 ani. Medicii susţin că această maturizare prematură le pune copiilor sănătatea în pericol.

 • Soluţii în caz de transpiraţie excesivă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Soluţii în caz de transpiraţie excesivă

  Fie vară, fie iarnă, „curg apele pe tine". Iar acum, că s-a făcut şi mai cald, transpiraţia îţi dă serios de furcă. Ştiai că acesta poate fi semnul unei afecţiuni? Şi că există metode de tratament şi în România?

 • Sânii mici fac bine la sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sânii mici fac bine la sănătate

  Femeile cu cupa A la sutien ar trebui să fie fericite: sunt mai puţin expuse pericolului de a dezvolta diabetul de tip II faţă de cele cu sânii mari.

 • Ce impact are pubertatea precoce asupra copiilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce impact are pubertatea precoce asupra copiilor

  Poate afecta înălţimea, dezvoltarea armonioasă a corpului, dar şi psihicul copilului. Statisticile arată că fetele intră la pubertate mai devreme azi decât în trecut, iar uneori se impun tratamente pentru amânarea acestui moment.

 • De ce intră copiii mai devreme la pubertate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce intră copiii mai devreme la pubertate

  Acest fenomen a luat amploare odată cu înmulţirea cazurilor de obezitate la cei mici, susţin unii specialişti. De vină pentru vârsta tot mai mică la care copiii intră la pubertate sunt şi chimicalele cu care aceştia intră frecvent în contact, chiar de când vin pe lume.

 • Pubertatea apare de la 7 ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pubertatea apare de la 7 ani

  Un studiu recent arată că primele semne de pubertate apar din clasa I la fetiţele din ziua de azi. Rata crescută a obezităţii duce la instalarea tot mai timpurie a pubertăţii, susţin cercetătorii americani. Şi asta pentru că grăsimea produce hormoni sexuali.

 • VIDEO Un ritual crunt în Camerun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Un ritual crunt în Camerun

  Un sfert dintre femeile cameruneze sunt mutilate la pubertate, prin călcarea sau masarea sânilor cu obiecte fierbinţi. Tinerele din Camerun sunt maltratate pentru a fi protejate de violuri, dar şi pentru a nu avea contacte sexuale la o vârstă fragedă.

 • Acneea, din ce în ce mai frecventă la femei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acneea, din ce în ce mai frecventă la femei

  Peste 40% din femeile trecute de vârsta pubertăţii suferă de forme mai mult sau mai puţin severe de acnee. Specialiştii încearcă să explice acest fenomen.

 • Toxinele care accelerează pubertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toxinele care accelerează pubertatea

  Fenolii, ftalaţii şi fitoestrogenii din alimentele, băuturile şi substanţele cu care venim în contact au determinat scăderea, în ultimii ani, a vârstei la care apare pubertatea la fetiţe.

 • Chimicalele din cosmetice grăbesc pubertatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chimicalele din cosmetice grăbesc pubertatea

  Substanţele chimice din ambalajele alimentelor, din parfumuri, din loţiuni şi din şampoane dereglează producţia de hormoni şi pot declanşa pubertate precoce, potrivit cercetătorilor de la Şcoala de Medicină „Mount Sinai“ din New York, SUA.

Modifică Setările