Satul în care fetele se transformă în băieţi când ajung la pubertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În satul Salinas din Republica Dominicană are loc un fenomen straniu. La pubertate, unul din 90 de copii născuţi aici se transformă din fetiţă în băiat, crescându-i un penis. El e numit „guevedoce“, adică „penis la 12 ani“ sau „machihembras“ - „întâi femeie, apoi bărbat“.

Aceşti copii sunt pseudohermafrodiţi, adică par să aibă la naştere un alt sex decât cel real. O boală genetică rară face ca organismul lor să nu poate produce în perioada intrauterină hormonii masculini care asigură formarea penisului şi coborârea testiculelor. Abia la pubertate corpul începe să producă testosteron şi se dezvoltă toate caracteristicile masculine normale.

Băieţii rămân uneori cu numele lor de fată, cum i s-a întâmplat tânărului Catherine (foto sus, în stânga, alături de verişoara sa Carla, care va deveni Carlos). 

Sau, chiar dacă îşi schimbă numele, cum este cazul lui Johnny (foto jos), rămân cu amintiri din perioada în care era fată, îl chema Felecitia şi avea o rochiţă roşie. Rămân inclusiv cu unele diferenţe morfologice subtile, cum ar fi pilozitatea facială redusă şi o prostată mai mică.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite